Muslimanka sam i udata sam za SRBINA! Jedno veče se budim a iznad nas stoji svekrva, zadigla suknju i zavrće očima! STRAH ME PARALIZOVAO

Tokom svoje iskrene priče, žena je odlučila sada da iznese sada sa svima iskustvo svog braka sa osobom druge vjerske zajednice. Iako ima muslimansko porijeklo nije je to sprijecilo da se uda za Srbina. Ona je samtrala da je vjera nebitna u ljubavi i braku i odnosu. Njeni roditelji nikada nisu prihvatili njenu odluku i nekoliko godina niko nije htio da govori sa njom. Suprug je uvijek pokazivao veliki postovanje prema njenim roditeljima.

Za nju je njen suprug uviijek bio savršen. On je bio privlačan, brizan, uvijek je radio i bio je obrazovan. On čak radi kao profesor na fakultetu. Nedavno je majka trazila njegovu pomoc da bi neka rođakinja mogla da dobije posao u tvrki u kojoj je suprug bio povezan sa direktorom.

Iako je cijenila to sto je majka imala molbu osjećala je da je taj potez ipak neprimjeran. Iako je suprug hito da pomogne, nakon nekoliko dana misljenje se promijenili. Odlucili su da nece da iskoriste veze da bi pomogli. Iako su skupa 10 godina ona i dalje ne moze da ga zove “zetom” i jako joj je tesko bilo da trazi pomoc od “Druge vjere”