Najbizarniji običaj Srba za koje rijetko ko zna! Po selima se radi sve i svašta i to pod maskama! OVO SE OBAVEZNO RADILO KADA BI NEKO UMRO- šokantno

Nekada davno u Srpskim selima imali su cudni običaji a njih su se svi morali da pridržavaju a važili su samo za neka određena mjesta ne bas u svim. Za Vojvodinu je u 18.stoljecu vazio jedan bizaran običaj bio zvan strndžanje to jeste milovanje, ljubljenje i maženje djevojke i momka koji nisu u vezi. Ovo je običaj koji je bio najvise praktikovan u Negotinskoj krajini gdje su ljudi sa maskama na glavili dolazili kako i isprobali jedno druge te su onda se skrivali i u pećinama.

Pored i ovog čudnog običaja bio je i običaj LEVIRAT koji je bio BRAČNA ZAJEDNICA koju sklapa žena sa bratom nakon sto joj je suprug preminuo. Ovo je običaj koji je samtran instituacijom bračnog brava i to je bio dio koji nastavlja porodicnu loza.

Da li ste vi imali priliku da se upoznate sa ovakvom vrstom običaja, te da li ste imali priliku da o tome govorite ili da vam neko o tome prica.