Najpoznatiji Bosanski prevaranti: Muž i žena skupili preko pola miliona eura za liječenje a kada čujete i vidite na šta su trošili ŠOKIRAT će te se (FOTO)

Kantonalni sud sada u Zenici je potvrdio optuznicu protiv Mustafe i Zehre Alajmanovic. Da vas sada sve podjsetimo da je protiv njih Tuzilastvo u Zenicu podiglo optuznicu radi kaznenih djela koja su im prisivena a to je pranje novca, ako i kazneno djelo, utaje poreza.

Optuznica otkriva suprotno svim njihovim tvrdnjama da su prikupljena sredstva koristena za sve privatne i osobne troskove. Umjesto da izdvoje novac da se lijeci Zehra radi cega su oni i trazili novac i pomoc oni su podizali novac na bankomatima i vrstili tada karticno placanje na raznim potrasackim mjesecima u BiH te su se bavili kupovinom specijalne tehnicke robe, odjece obuce. Koristili su i te naknade za internetske video igre, popravke automobila i svih drugih troskovca. Naime naglasavaju da su svjesno sve ovo radili i da su osobe koje su im davale humanitarnu pomoc su na kraju osramoceni i dovedeni su u zabludu.

Oni su kako stoji sada u optuznici prevarom pribavili su korist od skoro 948 hiljada km. Prema navoidma optuznice za lijecenje Alajmovic Zehre u Hrvatskoj je potreseno 6.383.05 km a ostatak sredstava koristeno je za osobnu korist.