Najzdraviji prirodni lijek na svijetu, a u Srbiji raste kao korov! Liječi srce i smiruje živce!

Farmaceutske kompanije počele su proizvoditi sve vrste lijekova, a alternativna medicina kao i prirodni narodni lijekovi koji su se nekada koristili jednostavno im ne odgovaraju.

Narodna medicina postoji i danas, a ima ljudi koji se njome rado bave, i to s dobrim razlogom.

Mnogi liječnici kažu da u našim prostorijama ima mnogo biljaka koje možemo koristiti za održavanje zdravlja i poboljšanje zdravlja. imunološki sistem.

Kao jednu takvu biljku ćemo brati glg, koji raste na svakom koraku. Preporučuje se čaj od njegovih listova, a poznato je da se od bobica prave i čajne kapi.

Čaj od gloga je pravi melem za vaš kardiovaskularni sistem, ali vaše tijelo ubire i mnoge druge dobrobiti od njega, pa se kaže da pomaže ljudima koji imaju nesanicu ili probleme sa nesanicom.

Nedostatak energije, loš san, dugotrajno ispijanje čaja sve će nestati, što je najmanje što možemo učiniti za sebe.

Preporučuju se i brusnice, potvrdile su da sok od brusnice zakiseljuje želudac, što utiče na bakterije u organizmu i uspješno otklanja probleme urinarnog trakta. Kinezi koriste glog u svojim sokovima od prije devet hiljada godina, a čak u njihovoj religiji i legendama ima značaj da je Kristova kruna napravljena od ove čudesne biljke.

Glog se koristi i za borbu protiv virusnih i bakterijskih infekcija, kao i za jačanje imunološkog sistema. Ako redovno pijete čaj od gloga ili kapi od gloga, možete zaštititi svoje kardiovaskularno zdravlje i sačuvati srce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *