Nakon otopljenja dolazi nam novo zahlađenje! OVO JE DETALJNA PROGNOZA LEDENOG TALASA U FEBRUARU- Meteorolog najavio velike padavine snijega!

Slobodan Sovilj je inače meteorolog RHMZ i rekao je novinarima da Srbiju polovinom mjeseca febuara očekuje nove padavine, i to snijeg u ravnim dijelovima. Jutarnji mrazovi ovih dana ce da oslave i očekuje se postepeni rast temeratura. Do kraja januara temperatura će a se kreće između 6 do 13 steepni. Temperature početom februara će da bude toplije za dva stepena, ali iako ce doci ovaj porast opet moze da se ocekuje naoblaka i padavine uz vjetar ali i neke sunčane periode. Ovakvi oblaci nas očekuju u noci na srijedu i četvrtak.

Prema njegovima riječima do kraja januara na visokim planinama kao što je Kopaonik bice ispod nule uz kratke padavine u vidu snijega. Visina snijega na planinama iznosi 25 do 30 centimettara koji se nece topiti iako ce temperatura da raste. Prema prognozama početak februara ce da bude toplije a odstupanje temperature od 3 do 6 stepeni. On je rekao da druga polovina od 15 do 29 februara ce da bude hladnija sa dosta padavina a ocekuje se u nekim predjelima i snijeg.