Nakon samo 15 minuta uspješno je riješila problem koji joj je pustošio u životu stavivši koru od banane u hladnjak.

Hrabri napori odlučne žene koja se hrabro suprotstavila nepokolebljivoj boli pokazali su da usamljena banana ima sposobnost borbe protiv glavobolje.

Umoran od trpljenja glavobolja koje su mi ometale san i nezadovoljan neučinkovitošću dosadašnjih lijekova koji su pogoršali moje želučane probleme, sjetio sam se preporuke svoje susjede. Zaintrigirana idejom, odlučila sam je isprobati – lijek koji uključuje bananu. Prihvatajući ovaj savjet, pojela sam cijelu bananu, pazeći da ne odbacim koru, nego sam je umjesto toga ohladila za osvježavajući učinak.

Nakon što je prošlo otprilike petnaest minuta, uzeo sam komadić kore i smjestio se u krevet, dajući prednost maksimalnoj udobnosti dok mi je kora nježno hladila čelo. Postupno sam počeo opažati suptilnu eskalaciju osjeta i pulsiranja, koji su se na kraju smanjili. U dogledno vrijeme, umirujuća svojstva ove tehnike izazvala su stanje duboke opuštenosti, uzrokujući da moja glavobolja potpuno nestane i omogući mi da se mirno prepustim snu. “Ako ikada osjetite glavobolju, snažno vas potičem da to pokušate”, savjetovala je.

BONUS ČLANAK:

Pametni električar došao je do zanimljivog otkrića: obavljanjem određenog zadatka uz istovremeno uključivanje bojlera račun za struju bi se misteriozno udvostručio.

Dionica određivanja optimalne potrošnje električne energije bojlera ostaje enigmatična zagonetka: treba li ga ostaviti da radi neprekidno ili ga uključiti samo po potrebi?

Bez obzira na platformu – bilo da se radi o internetskim forumima, društvenim mrežama ili raspravama uživo – pitanje o kojem se radi ostaje trajno relevantno, ostavljajući nas nesposobnim doći do konačnog odgovora.

Postoje različita mišljenja o najučinkovitijem načinu korištenja grijača vode. Neki tvrde da je logičnije ostaviti ga stalno uključenim jer eliminira potrebu za zagrijavanjem sve vode svaki put, dok drugi podržavaju ideju uključivanja samo kada je potrebno. Da malo rasvijetlimo ovu dilemu, poslušajmo stručnjake za popravak kućanskih aparata.

Suprotno uvriježenom mišljenju, stalno uključen bojler ne mora nužno rezultirati financijskim uštedama. Optimalan pristup ovisi o veličini kućanstva. Za pojedince ili parove, isplativije je uključiti grijač vode samo kada je to potrebno. Suprotno tome, većim kućanstvima bi moglo biti praktičnije držati grijač vode uključenim cijelo vrijeme, jer postoji stalna potreba za toplom vodom.

Namjena grijača vode je ključni čimbenik koji treba uzeti u obzir jer određuje učestalost njegove uporabe. Ako je bojler namijenjen isključivo za tuširanje, možda bi bilo razumno povremeno ga uključiti. Međutim, ako se radi o bojleru velikog kapaciteta koji služi i za kuhinju i za tuširanje, malo je vjerojatno da će se često gasiti.

Uključivanje samo kada je potrebno pokazalo se isplativijim, pogotovo ako već tražite načine za uštedu jer se može uključiti u pristupačniju tarifu.

Što se tiče produljenja životnog vijeka bojlera, serviser je izrazio ravnodušnost, rekavši da mu ne smeta sve dok sve komponente rade kako treba jer bojler radi neprekidno bez potrebe za odmorom, za razliku od čovjeka.

Da biste postigli željeni rezultat, najučinkovitije je podesiti termostat na raspon od 55-60 stupnjeva. Važno je napomenuti da je 60 stupnjeva maksimalna postavka. Sve ispod 55 stupnjeva ne daje proporcionalne rezultate. Suprotno tome, stalno postavljanje termostata na 90 stupnjeva rezultirat će povećanim nakupljanjem kamenca, osobito u područjima s tvrdom vodom.