Namazala sam 1 sastojak na grube pete I ostala u šoku: Koža mi je mekana kao bebina, trik koji me spasio ružnih i ispucalih peta

Isušene pete i tamni tabani česti su problemi tokom vrućih i sušnih mjeseci, a uzrok tome često je obuća koju nosimo. Iako na tržištu postoji mnogo proizvoda za hidrataciju suhih stopala, možete koristiti i efikasne sastojke koje već imate kod kuće.

PJENA ZA BRIJANJE

Nanijeti veću količinu pjene za brijanje na stopala. U posudi pomiješati jednake dijelove vodice za ispiranje usta i tople vode, natopiti ručnik u tu smjesu i omotati stopala. Ostaviti pola sata. Zatim lagano trljati stopala ručnikom kako bi se uklonila suha koža, a stopala postala glatka i meka. Na kraju nanijeti hidratantnu kremu za stopala.

BILJNO ILI MASLINOVO ULJE

Nanijeti malo maslinovog, biljnog ili kokosovog ulja na stopala i masirati prstima, posebno obraćajući pažnju na suhe dijelove. Uveče, nakon nanošenja ulja, obući čiste pamučne čarape i ostaviti preko noći. Ujutro će stopala biti hidrirana i meka, a suha koža će nestati. Ovu metodu možete koristiti nekoliko puta sedmično ako su stopala veoma suha.

VAZELIN

Nanijeti vazelin na cijele tabane i obući čiste pamučne čarape za spavanje. Tokom dana, ostaviti čarape dok stopala ne upiju vazelin i postanu glatka i meka.

SOLNA KUPKA

Topla solna kupka je odlična za liječenje ispucale pete. Dodati šaku soli u toplu vodu, uroniti stopala na petnaest minuta, dobro osušiti i nanijeti deblji sloj kreme ili vazelina. Obući čiste pamučne čarape. Nakon nekoliko sati, stopala će upiti kremu, ostavljajući vam njegovanu kožu.