Ne bacajte kore od belog luka: kada vidite koliko su korisne za vaš dom, ostaće u vašem umu kao oko

Jednom kada svjedočite nevjerojatnoj korisnosti ljuski češnjaka u vašem kućanstvu, one će vam se urezati u sjećanje, poput neizbrisive slike.

Otkrijte vrijednu upotrebu kore češnjaka umjesto da je odbacite.

Ljuska češnjaka obiluje fenilpropanoidima, koji posjeduju visoku koncentraciju antioksidansa. Kao rezultat toga, pokazuje iznimne sposobnosti jačanja imuniteta i ima svojstva protiv raka. Brojni autoriteti su općepriznali da kora sadrži veće obilje korisnih spojeva u usporedbi s samim lukom.

Prepuna obilja flavonola koji imaju sposobnost snižavanja krvnog tlaka i sprječavanja stvaranja arterijskog plaka, ova se namirnica može pohvaliti nevjerojatnim bogatstvom. Nadalje, izvrstan je izvor dijetalnih vlakana, što ga čini vrlo korisnim za održavanje zdravog srca, rješavanje problema s probavom, smanjenje razine kolesterola, pa čak i borbu protiv određenih oblika raka.

Kako biste izbjegli konzumaciju pesticida, važno je u prehrani koristiti organske ljuske češnjaka.

Okus svake juhe možete poboljšati dodavanjem korice. Jednostavno ga pomiješajte s temeljcem za juhu po želji i ostavite da prokuha. Kad je juha kuhana, procijedite je da se skine korica. Ako volite blaži okus, možete dodati žličicu-dvije klinčića. Međutim, ako uživate u odvažnom okusu češnjaka, slobodno mu dodajte obilnu šaku.

U samo 10-15 minuta imate mogućnost napraviti ukusnu juhu isključivo od ljuski češnjaka. Nakon što voda proključa, postupak je brz i jednostavan. Dobivena tekućina se može koristiti za kuhanje riže ili uklopiti u različite umake. Osim toga, može se poslužiti odmah kao ukusna juha, uz mogućnost dodavanja rezanaca ili okruglica kako biste jelo oplemenili po želji.

Umjesto da bacite ljusku češnjaka nakon što je očišćena, spremite je tako da je stavite u vrećicu za buduću upotrebu. Bacite samo predmete koji su vidljivo zaprljani.

Čuvajte ih tako da ih pohranite u zamrzivač i ubacite u razna jela kao što su variva, mahunarke, povrće, mesna variva i juhe.

Ljuska češnjaka obiluje fenilpropanoidima i antioksidansima, što ga čini korisnim dodatkom prehrani. Stručnjaci savjetuju da se cijeli režnjevi češnjaka uvrste u obroke i konzumiraju tijekom procesa kuhanja. Bilo da se peče zajedno s krumpirom i mesom ili je uključen kao sastojak graha u varivima, ljuska češnjaka daje dodatnu hranjivu vrijednost.

Za pripremu šalice umirujućeg čaja jednostavno stavite režnjeve češnjaka u male vrećice i potopite ih u vodu koja je dosegla točku vrenja. Ostavite klinčiće da se natapaju nekoliko minuta prije uživanja u aromatičnoj infuziji.

Kako biste u svoje jelo unijeli bogat okus pečenog češnjaka, počnite s guljenjem početnog sloja zaprljane ljuske. Zatim cijelu glavicu češnjaka omotajte aluminijskom folijom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Ovaj proces pečenja dat će ukusno kuhani češnjak koji se može čuvati u hladnjaku najviše 7 dana ili zamrznuti do 6 tjedana.