NE KUPUJTE SADA AUTO, TELEVIZORE I FRIŽIDERE: Pravite zalihe, čuvajte keš! Bezos upozorio na katastrofu koja nam sledi!

Usred predstojeće ekonomske krize u Sjedinjenim Državama, Jeff Bezos, drugi najbogatiji pojedinac na svijetu, uputio je poruku upozorenja savjetujući i potrošače i kompanije da očuvaju svoju finansijsku stabilnost uspostavljanjem gotovinskih rezervi.

Prepoznajući pokazatelje neposredne ekonomske krize, Bezos naglašava važnost spremnosti za potencijalno katastrofalne posljedice. On potkrepljuje svoj argument ukazujući na rasprostranjena otpuštanja u više sektora i ponavlja svoje uvjerenje da je kolaps tržišta neizbježan. Predviđajući dalji pad ekonomske klime, Bezos savjetuje američkim domaćinstvima da odgode kupovinu dobara poput televizora, frižidera i novih automobila.

Bezos je ponudio smjernice vlasnicima malih preduzeća, naglašavajući značaj fokusiranja na stvaranje gotovinskih rezervi umjesto ulaganja u novu opremu. Naglasio je važnost minimiziranja rizika i usvajanja načina razmišljanja koji kombinuje optimizam sa spremnošću za potencijalne izazove.

Nakon svog prethodnika Bezosa, Andy Jesse, koji je preuzeo ulogu izvršnog direktora u Amazonu prošlog ljeta, čini se da gaji slične strahove u vezi sa potencijalnom recesijom. S ciljem da se pripreme za potencijalno izazovan ekonomski krajolik,

Kao odgovor na zabrinutost istaknutih investitora, rukovodilaca, akademika i analitičara u vezi s pokušajima Federalnih rezervi da se pozabave rastućom inflacijom, Amazon je poduzeo korake da smanji troškove i obustavi zapošljavanje za određene uloge. Mondo prenosi da je inflacija u junu dostigla rekordnih 9,1 odsto, najviši nivo u poslednje četiri decenije, i da je u oktobru ostala na 7,7 odsto. Kao rezultat toga, Amazon je implementirao mjere uštede u skladu s ovim upozorenjima.

Da bi ublažile uticaj inflacije, Federalne rezerve brzo implementiraju strategije za usporavanje ekonomske ekspanzije, uključujući primjenu viših kamatnih stopa. Velika je vjerovatnoća da će ove stope premašiti 5%, što je prva pojava od 2007. Posljedično, i američki potrošači i preduzeća mogu naići na prepreke koje proizlaze iz eskalacije cijena, povećanih troškova zaduživanja i usporavanja ekonomije.