Vedrana Rudan se obratila Severini u svom maniru, bez dlake na jeziku: Veštice, zašto da ti damo dete?

Diskurs oko Severine Vučković i njenog sina Aleksandra traje i nakon što je Vrhovni sud dodelio starateljstvo njenom bivšem partneru i ocu deteta Milanu Popoviću. Pokazujući svoju nepokolebljivu posvećenost zaštiti svog deteta, pevačica je izjavila da je rešena da se bori protiv odluke suda i otvoreno je izrazila protivljenje razdvajanju od sina. Brojne žene su se okupile iza Severine, zbunjene kako institucije mogu majku podvrgnuti takvom tretmanu.

Vedrana Rudan je na svoj jedinstven način pokazala nepokolebljivu podršku pjevačici, za koju se godinama zalagala. Poznato je da joj je Rudan dodijelio prestižnu titulu “najhrabrije žene u Hrvatskoj”. Postupci hrvatskih institucija kao odgovor na Severinu, koja je ponovo doživjela slom zbog gubitka djeteta, više ne iznenađuju. Ovo je postala predvidljiva pojava, bez ikakvih novina. U kontekstu Hrvatske, Severina je žena koja zrači snažnom, muškom energijom u trenutku kada stupi na scenu. Ona posjeduje intenzivnu čežnju i za slavom i za bogatstvom, ide do krajnjih granica, kao što je vanbračno dijete, kako bi ispunila svoje želje. Jeste li se ikada zapitali zašto odvažne žene ne pribjegavaju narudžbi putem pošte? Severina neustrašivo izaziva uspostavljeni sistem, ne obraćajući pažnju na vaspitače, vaspitače, pa čak ni na žene u radnoj snazi. I nemojmo zanemariti uvažene sudije. Ova odvažna baka neustrašivo zasuče rukave i, ako želi, priušti si piće ili dva.

Zaokupljena svojim kućnim obavezama, ona marljivo priprema ručak za svog muža, osigurana iza zaključanih vrata. Njen um već zaokupljen poslovima peglanja i iščekivanja intimnih trenutaka kasnije uveče, ona ga nesvesno dosađuje. Dok se ona bavi kućnim poslovima, on gasi televizor… Ipak, tu je zaokret! Umjesto da prihvati svoju ulogu odane supruge i majke, ona teži biti svjetovna žena, prkoseći društvenim očekivanjima koja se nameću vrlim Hrvatima. Odriče se djece, crkve i kuhinje. Ups! Seve ostaje nesvjesna prave suštine svog okruženja. U njenoj perspektivi, ona govori preglasno, duboko razmišlja i žudi da se ponovo spoji sa svojim sinom. Opće je poznato da 99 posto Hrvatica rađa djecu nakon razvoda. Severina ne može snositi odgovornost za to što mi, kao supruge koje su postale majke, ne dijelimo iste okolnosti kao ona. Mi smo jednostavno obične bake, žene koje imaju pravo na majčinstvo. Često, prava koja su nam data prevazilaze sve granice. Nakon razvoda ili rastave, naša dužnost postaje da zaštitimo dobrobit naše djece ispunjavajući njihove osnovne zahtjeve, uključujući ishranu, odjeću i obrazovanje. Zadovoljstvo koje proizilazi iz njegovanja rasta naše djece, olakšavanja njihovog obrazovanja i uspostavljanja sigurnog i ugodnog životnog okruženja je neprocjenjivo. Nekoliko sretnih žena ima sreću da prima mjesečnu novčanu pomoć od 150 eura.