NEĆE NAM LAKO BITI: Kuhat ćemo se svaki dan na 40 stepeni, 60 dana svaki dan preko 30 stepeni! PAKLENE TOPLINE NAS ČEKAJU ALI TO NIJE NAJGORE OD TOGA

Iako zima 2023/2024 godina nije gotova, sada je poznato da je ovo jedna od najblazih zima od 1888 godine. NA osnovu vremenskih predviđanja i nakandne pojave temperatura koje su zaista visoke bile tokom toplije zime, vrlo je vjerovatno da ce nam biti jako toplo ljeto i da nam je to na ivici da sada bude najtoplije.

Povecane temperature tokom zime ali i tokom ljetne sezone jasno je da je to evidentno ali primarni faktor iza ovog fenomena su klimatske promjene pred nama posebno kada vidimo globalno zagrijavanje. Ovo je inace vidljivo u globalnom porastu temperature koja ide preko. SAda cekamo ljeto, oslanjamo se sada na neke dugoročne promjene.

  • Na osnovu svih zakljucaka koji su izvedeni predviđeno je da ce temperatura da raste iznad prosjeka sigurno za 2 stepena. Da bismo ponudili okvir, tipicne sezonske temperature idu od 21 do 24 stepeni dok u nekim povisenim regionima ceka se temperatura da varira od 13 do 18.

Sada je glavni fokus to jeste vrti se sve oko tropskih dana gdje temperatura raste iznad 35 stepeni. Sto predstavlja sada prepreke za ljude , zivotinje ali i razne sisteme sto dovodi do velikih i raznih problema i poteškoca. Predviđa se sada da ce ovo ljeto da bude od 35 do 60 dana temperature gdje ce da raste preko 30 stepeni.