NI SLUČAJNO IH NE ISTISKUJTE, IMATE LI OVE BIJELE TAČKICE NA LICU? Uklanjaju se jednstavno, TREBAJU VAM 3 SASTOJKA KOJA IMATE U KUĆI

Milia, ili milija, su sićušne, čvrste, bijele mrlje koje se razvijaju kada keratin ostane zarobljen ispod površine kože, stvarajući malu cistu. Ove male ciste mogu se pojaviti bilo gdje na licu i često se sastoje od nakupljenog sebuma i masnoće. Ključno je suzdržati se od pokušaja njihovog izvlačenja, osobito zbog njihove duboke lokacije u koži i prisutnosti na osjetljivim područjima.

Za one koji traže prirodna rješenja za uklanjanje milija, evo recepta s kojim vrijedi eksperimentirati.

Sastojci:

Za ovaj recept trebat će vam 2 žličice šećera, sok od pola limuna i 1 žličica maslinovog ulja.

Proces pripreme i prijave je bitan.

Pomiješajte sok od limuna i šećer u zdjeli, pazeći da su dobro izmiješani. U smjesu dodajte maslinovo ulje, miješajte dok ne dobijete jednoličnu konzistenciju.
Nježno umasirajte kožu lica, posebno obraćajući pozornost na područja zahvaćena milijama. Ostavite smjesu da ostane na koži 15 do 20 minuta.
Nakon toga očistite lice ispiranjem toplom vodom.

Korištenjem ovog pilinga za piling možete učinkovito ukloniti beživotne stanice kože i potaknuti proces pomlađivanja kože, što u konačnici dovodi do smanjenja prisutnosti milija. Unatoč tome, ključno je potražiti savjet dermatologa ako se pojavi bilo kakva iritacija ili ako stanje ne pokazuje znakove poboljšanja.

Kada je riječ o korištenju kućnih lijekova, osobito na osjetljivoj koži lica, oprez je od iznimne važnosti. Ako imate osjetljivu kožu ili niste sigurni u potencijalnu reakciju svoje kože, preporučljivo je provesti test flasterom na malom dijelu kože prije pune primjene.