Nikad ne jedite ovaj dio piletine, to je čisti otrov: ima najviše parazita i bakterija, svi ga vole

Istraživanja su otkrila određeni dio piletine koji predstavlja najveći rizik za nečiju dobrobit. Piletina, kao preferirani izbor mesa za mnoge pojedince, svoju popularnost duguje čimbenicima kao što su široka dostupnost, suptilan okus, nedostatak oštrog mirisa i relativno niža cijena u usporedbi s govedinom i teletinom. Štoviše, ovo meso nudi brojne bitne hranjive tvari koje pridonose cjelokupnom tjelesnom zdravlju i dobrobiti.

Nedavna studija provedena u Kini otkrila je da se svi dijelovi piletine ne smatraju prikladnima za ljudsku prehranu. Kombinacijom stručnosti vještih kuhara, iskusnih tehničara i prenošenjem kulinarske mudrosti, utvrđeno je koje dijelove piletine treba izbjegavati zbog štetnog djelovanja na zdravlje.

Stoga je preporučljivo suzdržati se od konzumiranja pileće kože koja se sastoji isključivo od masnoće i sadrži značajnu količinu bakterija.

Nadalje, ne savjetuje se konzumacija plućnjaka zbog nemogućnosti toplinske obrade na visokoj temperaturi da u potpunosti eliminira sve parazite prisutne u njima.

Kineski stručnjaci također preporučuju suzdržavanje od konzumacije pileće glave, jer se kod nas ne konzumira. To je zbog činjenice da je glava sklona akumulirati štetne tvari iz pileće prehrane tijekom svog životnog vijeka.

Nutritivni sadržaj piletine na 100 grama je sljedeći:

Bijelo meso izvrstan je izvor proteina, pomaže u rastu mišića, a niska kalorijska vrijednost čini ga idealnim izborom za svaku dijetu.