NIKADA nemojte da jedete ovaj dio piletine jer JEDETE OTROV: Najvise bakterija i parazita a mnogi ga NAJVISE VOLE

Veliki broj istrazivanja je napravljeno te se saznalo koji je to dio piletine koji je najstetniji po zdravlje.

Piletina bez sumnje je jedno od najpopularnijih mesa. Jedan od razloga je bas taj jer je i previse dostupan, blagog okusa i mirisa a cijena je dosta pristupacnija od ostalog mesa. Prednost u svemu ovome je da je meso puno nutrijenata koji su dobri po zdravlje covjeka.

Ali ono sto ce vas vjerovatno iznenaditi jeste cinjenica da nisu svi dijelovi piletine korisni za ljude te je to pokazalo jedno od istrazivanja iz Kine. Zahvaljujuci iskustvu od velikog broja kuhara koji su se bavili kuharrskim iskustvom otkriveno je koji dijelovi piletine se ne bi trebali jesti jer su jako stetni po nas i zdravlje.

Zato je najbolje da se ne jede pileca koza kada se vec jede piletina. PILECA koza je puna masnoce i ima veliki broj bakterija koji su tu sakriveni.

Osim toga oni preporucuju da bi iblo dobro da se ne jede pileca pluca jer ni obradom pod visokom temperaturom ne moze da se sklone svi paraziti u njima.

Isto tako bijelo meso ima veliki broj bjelancevina koje mogu da pomognu kod izgradnje misica a jako malo kalorija sto ga cini jako dobrim i pogodnim za dijete.