Nisam razumio zašto je moj otac stavio karanfilić u usta. Onda je došao dan kada je otkrio stvari koje se ne pričaju ni u apoteci!

U području znanja izvan granica ljekarne, otac mi je prenio vrijedne lekcije. U djetinjstvu me zbunjivala tatina povremena navika stavljanja đumbira ili klinčića u usta. Svrha ove neobične prakse mi je promakla, što me navelo na spekulaciju da je pronašao zadovoljstvo u mirisu ili da je na neki način povezan s njegovim dišnim sustavom.

Tijekom ranih faza moje adolescencije doživio sam nesnošljivu zubobolju koja se protezala izvan samog zuba, uzrokujući upalu u desnima i zračeći bol po cijelom licu. Tražeći olakšanje, obratio sam se ocu i zatražio lijek protiv bolova. Na moje iznenađenje, dohvatio je vatu iz kuhinje i rekao mi da je stavim izravno na izvor moje nelagode.

Otkrio sam da vata zapravo sadrži eterično ulje klinčića koje je bogato eugenolom. Ovaj spoj ne samo da djeluje kao anestetik, već ima i snažna antibakterijska svojstva! Kako bih iskusio njegove dobrobiti, odlučio sam žvakati sirove klinčiće nekoliko minuta prije nego što ih ispljunem. Iako okus nije bio ugodan, rezultati su definitivno bili vrijedni toga. Svakim danom sam primijetio postupno smanjenje i boli i upale.
U tu svrhu ne mogu poslužiti samo klinčići! Cimet također sadrži istu tvar i može se koristiti!

Zubobolju na trenutak može ublažiti đumbir. Jednostavno uzmite mali dio i nanesite ga izravno na zahvaćeni zub, a zatim zagrizite. Bol će brzo nestati! Ne zaboravite ponavljati ovaj postupak redovito za optimalne rezultate.
U slučaju da početno rješenje nije lako dostupno, alternativna metoda za ublažavanje tegoba uključuje korištenje tople slane vode. Da biste to postigli, pomiješajte dvije žličice soli s čašom tople vode. Ako se sol otopi, može se isprati.

Hladni oblozi i luk također su idealan lijek! Za ublažavanje zubobolje jednostavno nanesite sirovi češnjak i crveni luk. Osim toga, možete masirati osjetljiva područja kako biste ublažili nelagodu.