OBJAVLJENA PROGNOZA ZA 1. I 2. MAJ: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za majske praznike

Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu očekuju promjenjive vremenske prilike, posebno u planinskim i predplaninskim predjelima. U tim je područjima vrlo vjerojatna prisutnost jutarnje magle. Osim toga, postoji mogućnost blagog mraza tijekom ranih sati, iako se očekuje da će nestati do sredine tjedna kada temperature počnu lagano rasti.

U Bosni jutarnje temperature kretat će se od -2°C do 3°C, a najviše dnevne od 3°C do 8°C. U smjeru Hercegovine u južnom dijelu zemlje bit će malo više. Minimalne jutarnje temperature kretat će se do 8°C, a maksimalne dnevne do 14°C.
U podnožju se očekuje pad temperatura do približno -6°C, što predstavlja najnižu zabilježenu temperaturu.

Od 26. travnja do kraja mjeseca izgledi vremena ukazuju na trajnu nestabilnost, koju karakteriziraju redovite prilike za oborine, prvenstveno u obliku kratkotrajnih pljuskova. Što se tiče nadolazećih prvomajskih praznika, meteorološke projekcije govore o umjerenoj naoblaci i temperaturama primjerenim ovom godišnjem dobu.

Za nadolazeće prvomajske praznike donosimo revidirane i opširnije vremenske prognoze. U Bosni jutarnje temperature kretat će se od 4°C do 9°C, dok će se najviše dnevne kretati od 14°C do 20°C. Idemo dalje u Hercegovinu, jutra mogu početi s temperaturama i do 13°C, a maksimalne dnevne do 23°C.

Također je vrijedno napomenuti da može biti sporadičnih, kratkih pljuskova kiše tijekom ovog razdoblja. U izvješću Federalnog hidrometeorološkog zavoda savjetuju građanima da očekuju promjenljivo i povremeno prohladno vrijeme, osobito u prvim jutarnjim satima.