Za ovo VOĆE kažu da je najzdravije na svijetu: Ubija ćelije RAKA, viruse i usporava STARENJE!

Snažan čistač i vrijedan suputnik u održavanju dobrog zdravlja.

Aronija, biljka koja uspijeva u vlažnim šumskim predjelima, poznata je po svojim snažnim detoksikacijskim svojstvima. Uz svoje kulinarske osobine, aronija se može pohvaliti i nevjerojatnim prednostima za dobrobit.

Svojstva ove tvari pokazala su potencijal u borbi protiv raka.

Istraživanja su pokazala da aronija posjeduje snažne antioksidanse koji se učinkovito bore protiv štetnih slobodnih radikala, čime igraju ključnu ulogu u prevenciji brojnih bolesti. Posebno je bitno istaknuti njegovu sposobnost prevencije i borbe protiv raka jetre, pluća, dojke i debelog crijeva. Osim toga, aronija pomaže u sprječavanju nakupljanja toksičnih teških metala u tijelu.

Izdržati hladnoću dulje vrijeme

Zamrzavanje je optimalna metoda za očuvanje aronije, čime se osigurava njezina učinkovitost. Kako bi se zadržala njegova nutritivna vrijednost, savjetuje se pakiranje bobica u porcije od 1 kg. Zanimljivo je da postupak zamrzavanja nema štetan utjecaj na bobice, što im omogućuje da zadrže svoje nutritivne prednosti. Vrijedno je napomenuti da se s vremenom gorčina soka izvađenog iz bobica smanjuje.
Proces cijeđenja soka

Za pripremu soka od aronije, optimalna metoda uključuje korištenje sokovnika ili procesora hrane. Preporuča se konzumiranje soka u čistom obliku, iako ga neki pojedinci više vole razrijediti vodom. Bitno je imati na umu da sok treba konzumirati unutar 24 sata nakon pripreme. Iako je moguće zamrznuti sok, ne savjetuje se ponovno zamrzavanje bobičastog voća koje je već odmrznuto.
Neophodno je otkriti pravilan način konzumiranja soka od aronije.

Kako biste postigli najbolje rezultate, preporučljivo je svako jutro prije doručka popiti čašu soka od aronije. Osobe sa zdravstvenim problemima mogu odlučiti konzumirati sok prije svakog obroka. Preporučena dnevna količina je ½ šalice, a pogodna je i za djecu. Kako biste zadržali njegovu svježinu, sok čuvajte na hladnom mjestu ili u hladnjaku kako biste spriječili kvarenje.