“Odmah po rođenju majka ga je bacila u smeće. “Spasio ga covjek iz gradske cistoce a nakon 12 godina shvatio je ŠTA JE NAPRAVIO…”

ON nije mogao ni da sanja da ce cijelo njegovo postojanje da bude promijenje od trenutka kada se desio slucajni susret sa djecakom na pustim ulicima.Prica o napustenoj, pronađenoj djeci nikada nece da prestane da probudi duboke osjecaja u nama, Bez obzira odvija li se ova prica u nekim dalekim krajevima kao sto je opisano u nekim drugim pricama ili u nasem vlastitom dvoristu.

Ovo je prica o Freddieju Figgersu sluzi kao dokaz da nasu sudbinu ne mogu da odrede neke okolnosti. umjesto toga mi imamo moc da mozemo da oblikujemo vlastite sudbine. U dobi od 9 godina on dobija racunalo koje je bilo neispravno na poklon i to je izazvalo neku vrstu entuzijazma. Taj ga je zar konacno potaknuo na putovanje da bude domisljat i on je postao i poduzetnik a za neko vrijeme i milijunac u sekteru teelkomunikcije.

On je kao novorođence ostavljeno u blizini kontejnera u jednom od ruralnih dijelovih Floride a majka ga napusta. Srecom pronadjeno je i nakon toga dobio je dom pun ljubavi, Kako je on sazrio i napunio osam godina poceo je da razmislja o okolnostima njegovog rodjenja.

Kao cistac zaposlen u sanitarnom odjelu Nathan je imao talenat za spasavanje vrijednih predmeta i vracao je sve to na prvobitno stanje.