Oni su muslimani i nisu mogli da podnesu da im se kćerka udaje za Srbina! LJUBAVNA PRIČA BEGE I DUŠANA JE PRELIJEPA I PO SVEMU POSEBNA

Pitanje vjere i nacionalnosti je uvijek na nasim prostorima jako teška stvar i nesto o cemu se cesto govori i spekulise. Nakon sto su dešavanja ratna bila na tlu bivse Jugoslavije, jako se pazilo ko ce koga da ozeni i ko ce za koga da uda. U malom procentima bilo je ljudi to jeste roditelja kojima nije stalo a bilo je i onih koji to nisu htjeli da cuju. Misljenja su da je najbolje svako sa svojima. Danas jedna prica iz arhive koja ce vam se vjerovatno svidjeti.

Sada prica o Dušanovoj i Beginoj zabranjenoj romansi nam sluzi kao dokaz da je nesto nemoguce ipak moguce. Njihova nevjerovatna prica nam sluzi kao dokaz prave ljubavi. Prije tri desetljeca zanosna muslimanka Bega Biberović i provoslavac Dušan su se zatekli usred grada u Mostaru. NJihova ljubavna prica je zarobila srca mnogih ali ne i Beginih roditelja. Ona pocinje njihova bitka za ljubav.

Dušan je konacno smogao hrabrosti i odlucio da se raspita za djevojku koja mu je uspjela da zarobi srce. Njeno ime je Beba Biberovic djevojka koja ga je zaraboila. No strah ga je jednostavno sprijecio da joj pridje. Kada je napusio Mostar krenuo krenuo je na put ka Istanbulu  i smogao je hrabrosti da napise jedno iskreno pismo, dok je gledao predivni Bosfor.

 

 

Situacija kada se saznaje da je voljena kcerka oteta pogodila je BEGINE roditelje jer su odbijali da imaju bilo kakvu komunikaciju sa kcerkom i zetom. Ali sve mijenja nakon neuspjale otmice. Prvo se predaje majka a onda i otac. Na kraju je ljubav pobjedila i trijumfirala.

“Sada idem sa Begom da upoznam njene roditelje. – rekao je Bajevic. Rekao je da njeni roditelji su shvatili da je ljubav jaka, te su prepoznali da to moze da savlada svaku prereku, sve ih je zblizilo.