Oni su se odrekli islama i radi karijera promijenili vjere! “Hodza joj nije dao da sahrani oca a ona tada zapjevala “Srpkinja me majka rodila.””

Ono sto mi znamo jeste da veliki broj pjevaca sa nase scene su promijenili  vjeru pa smo mogli da vidimo da je dosta sa islama presli na pravoslavlja. Da li znate koji su to pejvaci uradili ? Da li ste imali u vidu koje osobe tu spadaju. Ukoliko vas do sada ova tema niej toliko zanimala sada mi govorimo da saznate. Pocinjemo od Sinana Skica. On je skupa sa svojom suprugom odlazio z Indiju jer je tada kcerka tada tu zivjela i tu mu se svidio nacin zivota. Rodjen kao musliman ali tokom zivota promijenio vjeru.

Nada Topčagić je inače rođena kao muslimanka ali sama je rekla da je promijenila vjeruju jer nije mogla da vjeruje kada se desila situacija da kada je trebala da sahrani svog oca hodza joj to nije dozvolio i nije mogla da sahrani gdje je ona zeljela. Jako joj je teško bilo poslije da se orjentise gdje joj se nalazi otac i onda je rekla da je zapamtila jer su tu bile tri sljive ali toga vise nema. Pored Nade sada govorimo o pjevacici koja je snimila i pjevala pjesmu “Srpkinja je mene majka rodila” te je ona rođena nedaleko od Doboja u mjesanom braku promijenila je vjeru. Lepa Brena je Fahreta, dok je Nino, inace rođen kao Amir Rešić te se spekulise da je on sa islama presao na pravoslavlje a nakon toga da je prije smrti opet presao na islam!