OSTAVILA JE SAVRŠEN ŽIVOT I UDALA SE ZA ČOVEKA IZ MASAI PLEMENA: Živela u kolibi od izmeta, a SE*S im je bio ravan PAKLU

Švajcarkinja Korin Hofman imala je sve što je poželjela prije nego što se susrela s neočekivanim obratom sudbine. Bila je vlasnica butika, uspješna i ljepotica, uživajući u stabilnoj vezi. No, 1987. godine, odlučila je s partnerom posjetiti Keniju u potrazi za avanturom, ali nisu ni slutili što će se dogoditi.

Na trajektu prema kenijskom gradu Mombasi, Korin Hofman primijetila je masajskog ratnika koji joj je privukao pažnju. Njegova impozantna pojava, s crvenom kosom i draguljima, ostavila je snažan utisak na Korin.

Godinama kasnije, Korin je odlučila podijeliti svoju neobičnu ljubavnu priču kroz knjigu “White Masai”, otkrivajući detalje svoje avanture.

Korin je opisala svog masajskog ratnika kao fascinantnog muškarca. Kada je ponovno susrela pripadnike plemena Masai, shvatila je to kao znak. Odlučila je napustiti sve i krenuti u Keniju u potrazi za svojim ljubavnim interesom.

Unatoč jezičkim i kulturnim preprekama, Korin je odlučila istrajati u svojoj ljubavi. Živjeli su skromno u kolibi od štapa i kravljeg izmeta, prilagođavajući se lokalnom načinu života.

Njihov brak nije bio lak, suočavali su se s brojnim izazovima. Nakon nekoliko godina, Korin se vratila u Švicarsku sa svojom kćerkom, ali njen boravak u Keniji ostavio je dubok trag.

Kroz svoju knjigu i kasnije film, Korin je podijelila svoju neobičnu ljubavnu priču s svijetom. Iako nije mogla potpuno objasniti svoja osjećanja, otkrila je da je njihova ljubav bila snažna uprkos svim izazovima. Susret s masajskim ratnikom bio je za nju susret sa sudbinom, pronalazak prave ljubavi.