Za nedelju dana paradajz ima stabljiku deblju od malog prsta! Zalijevam ga OVOM smjesom..

U današnjem postu donosimo vam dva korisna prirodna recepta za njegu presadnica, bilo da se radi o paradajzu, paprici, krastavcima ili nekim drugim biljkama.

Prvi recept omogućuje da vaše sadnice postanu bujnije i snažnije u samo jednom tjednu, dok drugi recept štiti biljke od raznih bolesti.

Za pripremu otopine koja će vam biti potrebna, koristimo mljeveni cimet koji jača imunitet biljaka i štiti ih od različitih patogena.

Krenimo s pripremom: jednu čajnu žlicu mljevenog cimeta razmutite u litri tople vode. Ostavite otopinu da odstoji u posudi oko dva dana, a zatim je procijedite kako biste uklonili ostatke. Ovom otopinom poprskajte listove sadnica jednom u 7 do 14 dana.

Drugi recept je organski i vrlo hranjiv te će ojačati sadnice, pomažući im da rastu bujno i zdravo. Ova prehrana pruža mnogo mikroelemenata biljkama.

Za pripremu druge otopine potrebno je oko 3-5 krompira. Ogulite krompire i stavite oguljenu koru u lonac, prelijte je s 2 litre vode i kuhajte 15-20 minuta. Nakon što se otopina ohladi, zalijte sadnice ispod korijena. Ponovite postupak jednom u 10 do 14 dana.

Hvala vam što pratite naše objave, a u nastavku možete pogledati video uputstvo za pripremu ovih otopina.

VIDEO POGLEDAJ KLIKOM NA LINK: