Otac dječaka ubice ponovo sve šokirao: “Nisam ja taj koji je pucao u maju u školi… Iz ugledne sam porodice, ne trebam robijati.”

Dječakov otac je sada izrazio kajanje radi incidenta koji se desio ali je izjavio da se ne smatra odgovornim jer je rekao da je odrastao tokom cijelog zivota u uglednoj porodici i nije imao nikakve situacije i uloge u ovom događajima koji su se desili.

U samom jeku ispitivanja, otac ove jako mlade osobe odgovorne za incident koji se desio u Osnovoj skoli Vladislav Ribnikar 3 maja prosle godien je sada dao izjavu. Vazno  je napomenuti da jr otac optuzen da je vodio svog sina od samo 13 goina na streljanu i podučuvao ga rukovanju vatrenim oruzjem koje je poslije i iskoristeno u masakru.

Osim toga imaju tvrdnje da nije pridržavao zakonskih zahtjeva za sigurnost prilikom drzanja oruzja. Otac je uhapsen odmah isti dan kada se desio incident a nedavno je prevezen iz pritvora u sudnicu. Tokom sudskog postupka suocio se sa ozaloscenim roditeljima i to je bila prva stanica za ispitivanje.

Taj trenutak je od velike vaznosti jer im je status zrtve koji im je dat prethodno sudjenje omogucio prisustvo u sudnici. Među roditeljima je prevladavalo pitanje da li se kaje radi postupka svog sina tog kobnog dana koji se desio.

Tokom cijelog sudjenja otac od djecaka od 13 godine je tvrdio da nije kriv za radnje svog sina taj dan. Kada su ga roditelji ispitivalo on je cvrsto stojao pri svojoj nevinosti pa je i sam rekao: “Odgovornost za dogadjaje od 3. maja ne moze pripisati samo meni. Ulozio sam dosta napora da sprijecim ovaj tragicni incident.”