Ova MAST je bolja od mnogih krema, a cijena je prava sitnica! Evo šta sve liječi!

Za pravilnu njegu osjetljive kože, preporučljivo je uključiti proizvod poput Eucerin AtopiControl kreme u svoju rutinu njege kože. Ova krema učinkovito smiruje i ublažava nadraženost i svrbež kože. Osim toga, ključno je izbjegavati vruću vodu i dugotrajne kupke, dok također koristite protuupalne lijekove i održavate stalnu hidrataciju kože. Jednako je važno zaštititi kožu od štetnih sunčevih zraka i izbjegavati korištenje agresivnih kozmetičkih proizvoda. U slučajevima kontaktnog ili alergijskog dermatitisa uzrokovanog izlaganjem jakim kozmetičkim sastojcima poput parabena i parafina, krema s hidrokortizonom pokazala se blagotvornom. Za osobe koje imaju seboreični dermatitis, kortikosteroidi su učinkoviti u ublažavanju simptoma poput crvenila i svrbeža.

Za liječenje angularnog stomatitisa i afti, hidrokortizonska mast pokazala se blagotvornom. Ova stanja često proizlaze iz neadekvatnih higijenskih praksi. Svojim antibiotskim svojstvima ova je mast učinkovita i u liječenju inficiranih rana od uboda insekata, uraslih dlaka i potkožnih čireva. Prije nanošenja važno je temeljito očistiti kožu. Mast zatim treba nanijeti u tankom sloju, ponavljajući ovaj postupak 2-4 puta dnevno. Važno je napomenuti da korištenje hidrokortizonske masti ne smije biti duže od sedam dana.

Savjetuje se izbjegavanje korištenja hidrokortizonske masti ako ste alergični na neki od sastojaka, ako ste trudni ili dojite ili ste dijete čiji trajni zubi još nisu u potpunosti izrasli. Potencijalni štetni učinci mogu uključivati ​​folikulitis, pojačano perutanje, povećanu osjetljivost kože, depigmentaciju i suhoću kože.

Hidrokortizonsku mast možete lako pronaći u ljekarnama, bilo da radije kupujete osobno ili putem interneta, i to po povoljnim cijenama. Preporučljivo je držati ovu mast na dohvat ruke za liječenje raznih iritacija kože i ekcema, budući da sadrži i antibiotsku komponentu koja se učinkovito bori protiv širenja infekcije.