OVA PROMJENA NA LAKTU GOVORI DA SA VAŠIM ORGANIZMOM NEŠTO NIJE U REDU: Evo o kakvoj bolesti se radi

Odgovarajuća razina vlage u koži presudna je za opću dobrobit i za izbjegavanje razvoja suhoće, što može rezultirati nakupljanjem mrtvih stanica kože na krajnjem vanjskom sloju, koji se naziva stratum corneum. Osobe koje dulje vrijeme provode sjedeći za radnim stolom, osobito one koje obavljaju zadatke povezane s računalom, posebno su osjetljive na ovo stanje.

Upozorenja po pitanju suhoće kože.

Prisutnost suhe kože potencijalno može poslužiti kao znak različitih temeljnih zdravstvenih problema.

Suha koža može se pripisati raznim čimbenicima, uključujući alergijske reakcije, atopijski dermatitis, pa čak i vazomotorni rinitis.
Kada vam koža na rukama postane suha i ispucala, to može biti znak nedovoljne apsorpcije vitamina A, B i D u probavnom sustavu. Ovo stanje može ukazivati ​​na specifične zdravstvene probleme.

Manifestacija psorijaze obično uključuje pojavu crvenih, ljuskavih mrlja, osobito na laktovima i koljenima. U slučaju dijabetesa, suha koža može se pojaviti kao simptom, a posljedica je povećane osjetljivosti na infekcije uzrokovane bakterijama i gljivicama.

Savjet dermatologa:

Ako primijetite pretjeranu suhoću, svrbež ili nelagodu na koži laktova, dr. Irina Skorogudaeva savjetuje da potražite savjet liječnika. Prije nanošenja bilo koje kreme, važno je posavjetovati se s dermatologom kako biste osigurali odgovarajući način djelovanja, budući da određena stanja kože mogu zahtijevati specijalizirani medicinski tretman. U određenim slučajevima mogu biti potrebni dodatni pregledi kod endokrinologa ili gastroenterologa.

Ako imate posla s blagom suhom kožom, jedna opcija koju trebate razmotriti je nježni piling zahvaćenog područja nekoliko dana i dosljedna hidratacija kremama, losionima i uljima koje preporučuju dermatolozi.