JETRA JE PREPUNA TOKSINA I VI SE DEBLJATE: Recept koji će za samo 72 sata u potpunosti očistiti jetru

Podržavajući proces mršavljenja i promičući cjelokupno zdravlje, detoksikacija jetre je korisna praksa. U nastavku ćete pronaći opsežan recept za napitak za čišćenje posebno osmišljen za pomoć u detoksikaciji jetre.

Potrebne komponente za pripremu napitka za detoksikaciju su sljedeće:

Za pripremu osvježavajućeg i aromatičnog sastava pomiješajte tri limuna, jednu šalicu nasjeckanog peršina, pet stabljika celera i šest šalica vode.

Da biste pripremili napitak, počnite iscijediti sok iz tri limuna. Peršin i celer nasjeckajte na manje komade nakon što ste ih oprali. Pomiješajte limunov sok, nasjeckani peršin i celer u blenderu. Sastojke pomiješajte s vodom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Preporuča se piti dvije čaše pripremljenog napitka na prazan želudac, tri puta dnevno.

Ponovite ovu rutinu u trajanju od tri uzastopna dana. Nakon trodnevnog razdoblja, dopustite si odmor od 7-10 dana prije ponovnog početka liječenja.

Tijekom trajanja trodnevnog procesa detoksikacije savjetuje se izbjegavati teške i masne obroke. Umjesto toga, dajte prednost konzumaciji hranjive i lagane hrane poput voća, povrća, cjelovitih žitarica i nemasnih proteina poput ribe ili piletine. Adekvatna hidratacija ključna je u to vrijeme, jer voda igra vitalnu ulogu u uklanjanju toksina iz tijela i promicanju optimalnog rada jetre.

Bavljenje laganim do umjerenim fizičkim aktivnostima, poput hodanja ili vježbanja joge, može poboljšati cirkulaciju krvi i podržati optimalno funkcioniranje procesa detoksikacije tijela.

Prije nego što se upustite u bilo kakav plan prehrane ili detoksikacije, ključno je razmotriti svoje individualne zdravstvene okolnosti i zahtjeve. Ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema ili trenutno uzimate lijekove, vrlo je preporučljivo potražiti savjet liječnika ili stručnjaka za prehranu prije početka.