OVO JE SEOSKO IMANJE NENADA JEZDIĆA: Glumac vozi traktor, bavi se POLJOPRIVREDOM, a razvio je i BIZNIS, evo šta proizvodi (FOTO)

Nakon što je dostigao vrhunac svoje slave, Nenad Jezdić je odlučio da se vrati u rodni grad i upusti se u proizvodnju raznih rakija na bazi voća.

Po povratku u selo Zabrdica kod Valjeva, Jezdić je sagradio prostranu porodičnu rezidenciju.

Između glumačkih obaveza, Nenad Jezdić svoje vreme posvećuje poljoprivrednom radu u mirnom selu Zabrdica, gde već dugi niz godina boravi na zabačenom imanju, daleko od užurbanog gradskog života.

Glumac je iskoristio priliku da na ovom zemljištu osnuje voćnjak i upustio se u predano pravljenje vlastite rakije. Težnja za izgradnjom lične destilerije gajila se već duže vrijeme, a glumac je uložio maksimalne napore da ovaj san ostvari.

Tokom intervjua je istakao kako mu je period korone na selu bio znatno povoljniji, što je rezultiralo poboljšanjem zdravlja. Osim toga, zbog ubrzanog tempa života, rjeđe posjećuje glavni grad.

Biti seljak može izgledati bez napora, ali uvjeravam vas, uložio sam neophodan posao. Često se podsjećam da kada stignete i skrasite se, morate biti spremni za izazove koji vas očekuju. Slično je iskustvu gledanja monodrame “Knjiga o Milutinu” koja je plenila publiku na sat i po. To je intenzivno iskustvo, slično kao suočavanje s prijetnjom suše i oluja na selu. Priroda može biti prilično zastrašujuća. Međutim, priznajem da je moje iskustvo daleko lakše u poređenju sa pravim seljacima koje sam upoznao. Oklevam da dalje komentarišem ovo pitanje. Selo zauzima posebno mjesto u mom srcu, služeći kao izvor romantične inspiracije. Iz mojih zapažanja i iskustava, predstavlja idealan svijet. Međutim, nedavno sam se suzdržavao od kategorizacije i upoređivanja sa tim pravim seljacima. Ne smatram se dostojnim te počasti – kako se jednom prilikom Nenad Jedžić izrazio na “Super TV”.

U protekle dvije decenije, Jezdić je, kako je naveo, svu svoju životnu snagu, intelektualnu oblast i maštovitost posvetio razvoju sela.

Ispunjena sam radošću saznajući da će i Milutin i njegova monodrama biti uklopljeni u svet koji gradim, dodajući mu dubinu i upotpunjavajući njegovu celokupnu celovitost. Milutin mi služi kao još jedan ubedljiv razlog da istrajem u negovanju ovog sveta. Njegovo prisustvo učvršćuje moju odlučnost – izrazio je između ostalog Jezdić, ističući značaj njegovog pamfleta ne samo za naš narod već i za svako stradanje poput Milutina. Jednako je važno priznati ogromnu patnju koju je ovaj čovjek pretrpio u ime neiskorištenog potencijala i mogućnosti koje je selo bilo lišeno ratnim razaranjima.