Ovo sam stavila na masno tkivo i preko noći je nestalo- SPAS JE U OVOME A SVI IMATE U SVOM DOMU (FOTO)

Kada se desi nakupljanje holesterola moze da se rezultira najprije pojavom izraslina koje se stvaraju oko ociju a to inace podsjeca za zute pristice a mogu trajno da ostanu tu ukoliko se ne uklone na vrijeme.

 

Ovo kada se skupi su naslage masnoce a moze da bude i mekano i tvrdo. Područje oko ociju moze da bude jako osjetljivo se hirusko uklanjanje inace ne preporucuje jer moze da ostavi i vece i trajnije oziljke. Dok je lasersko uklanjanje manje rizicno ali i ono isto tako moze da rezultira sa nekim oziljcima koji nisu nikome ugodni. U slucaju nakupljanja holesterola to moze da bude i posljedica nekog zdrastvenog stanja pa je bitno da se taj problem i rijesi. Prilagodba prehrane ja jako bitna i korisno je ako imate neke takve probleme.

Ima zaista mnogo prirodnih metoda oko uklanjanja toga i rjesavanja. Bijelu luk se moze koristiti tako sto ga zgnijecite u pastu i naneste na područje koje je zahvaćeno. JAbučni ocat isto tako moze da pomogne. DOovljno je da umocite vatu u ocat i sve to naneste na svoju kozu.

Ricinusovo ulje moze da bude korisno ako se nanese na naslage holesterola i to se onda umasira u kozu. Kora od banane pomaze ako naneste unutrasnji dio na zahvaceno područje pa sve to ostavite da odstoji preko noci.