Supa od kostiju je najbolji PRIRODNO LIJEK! Svuda oko nas su lijekovi a to i ne vidimo ! (RECEPT)

Supa od kostiju je prava kraljica među supama kada se radi o zdravlju a to je jelo ne iz nekih proslih vremena. Vec je jasno da se ovo koristi od dugo vremena.

Prvo ljudi su htjeli da koriste svaki dio zivotinje koji ulove pa su kosti tada prelivali sa vrelom vodom i tu dobijenu tekucinu koristili u hrani. Kasnije su otkrili da ta tekucina moze da im donese dosta blagodati- pomaze kod jacanju kostiju, stiti od oboljenja pomaze kod sna i pruza dosta energije kao i dosta drugih blagodati.

Supa od kostiju nekada je cesto nazivana i nutricionisticko cudo. Iako se tradicionalno koristi kao temeljac u raznim jelima, rizoto, umaci i gulas sada se sprema u najboljim restoranima kao sinonim za super hranu.

Ovo je supa koja se sprema od junecih, svinjskih, pilecih ili ribljih kostiju i moze da traje cijeli dan njeno kuhanje. OBICNO se tu dodaje mrkva, persun, luk i celer a kosti kao kosti se kuhaju satima.

Kuha se dugo da bi izasao kolage, protein koji djeluje kao ljepilo cijelo tijelo drži na okupi. Radi velike visoke koncentracije kolagena supa od kostiju moze da cuva zglobove, zube kozu i kosu i nokte.

Pored kolagena supa od kostiju je puna kalcija, magnezija, fosfora aminokiselinama koji pomazu kod zacjeljvanaj rana.