Ovo treba odmah da izbacite iz dvorišta jer PRIVLAČI ZMIJE KAO MAGNET

Različiti mirisi imaju sposobnost namamiti zmije, navodeći ih da se pojave u blizini vašeg prebivališta ili unutar vašeg dvorišta. Ključno je identificirati specifične mirise koji ih najviše osvajaju, jer će vam to znanje omogućiti da odmah spriječite sve potencijalne opasnosti.

Ostaci hrane ne privlače zmije, već glodavce mame ti ostaci. Glodavci skupljaju hranu i za sobom ostavljaju otpad koji zatim postaje miris koji zmije prate u lovu na plijen.

Zmije koje preferiraju vodeni okoliš, kao i one koje obitavaju u vodenim tijelima, pokazuju izrazit afinitet prema mirisu koji ispuštaju vodozemci poput žaba i riba. Osim toga, aroma ptica, uključujući njihov izmet, gnijezda i jaja, posjeduje neodoljivu privlačnost za zmije koje traže utočište u stambenim prostorima.

Koje mjere se mogu poduzeti da bi se izbjegla prisutnost zmija?

Zmije su sposobne detektirati feromone koje emitiraju njihove zmije, što ih navodi da gravitiraju prema područjima gdje se osjeti prisutnost drugih zmija, osobito tijekom sezone polaganja jaja, dok traže hranu i prilike za reprodukciju.

Kako kaže Krstarica, radi zaštite od zmija preporuča se u kućnom vrtu uzgajati biljke koje emitiraju mirise koji odbijaju zmije, poput šipka, nevena, božikovine i krizantema.

Ako stalno imate posla sa zmijama koje napadaju vaše dvorište, postoji jednostavno rješenje: amonijak. Zmije apsolutno mrze miris amonijaka, što ga čini učinkovitim repelentom. Kako biste zadržali ova klizava stvorenja podalje, sve što trebate učiniti je namočiti neke stare krpe ili odjeću u amonijak i strateški ih rasporediti po svom dvorištu.

Kako biste otjerali zmije, upotrijebite mješavinu ulja cimeta i klinčića. Ova moćna kombinacija je vrlo neugodna za ove gmazove, učinkovito ih odvraća od ciljanog područja. Jednostavno poprskajte željeno mjesto kako biste osigurali maksimalnu zaštitu.

Kako biste odvratili zmije i insekte od vašeg bazena, jednostavno poškropite ocat po obodu kako biste stvorili prirodnu barijeru.

Sumpor

Iako je sumpor u prahu netoksičan, njegov oštar i uvredljiv miris zahtijeva upotrebu maske. Preporučljivo je nanijeti ovu tvar u pukotine ili druga područja kroz koja zmije mogu potencijalno proći.

Naftalin

Za zaštitu od zmija i drugih gmazova, stručnjaci predlažu korištenje mirisa naftalina. Ova tehnika se bez napora provodi rezanjem otvorene plastične boce, ulijevanjem naftalina unutra i sigurnim zatvaranjem kako bi se spriječilo da je kiša ispere. Postavljanjem ovog pripravka u dvorište, jak miris prožima zrak, odvraćajući zmije od zadržavanja u blizini.

Kada koristite sodu bikarbonu, izbjegavajte je nasumično rasipati uokolo. Umjesto toga, raspodijelite ga u odmjerene hrpe, razmaknute ih svakih jedan do dva metra. Bilo da se radi o vašem vrtu, travnjaku, betonskoj površini ili bilo kojoj drugoj površini, uključujući i krov, slobodno uspite sodu bikarbonu.

Specifična pojava događa se kada soda počne upijati vlagu, što rezultira ispuštanjem mirisa koji je neprimjetan našem osjetilu mirisa, a zmijama je nepodnošljiv.

Kocke zahvaćene plamenom.

Rasporedite kocke na različita mjesta po svom dvorištu kako biste spriječili nepoželjne goste da se zadržavaju u vašem vrtu ili oko kuće jer ispuštaju neugodan miris.

Kako biste držali zmije podalje, razmislite o sadnji limunske trave oko perimetra vaše kuće ili garaže.

Ako želite odvratiti zmije, razmislite o sadnji komorača, člana roda Artemisia. Poput limunske trave, komorač ispušta miris koji zmijama nije privlačan.

Češnjak

Češnjak nije naklonjen zmijama. Da biste napravili zapršku, sitno nasjeckajte češnjak i pomiješajte ga s uljem (prikladno je bilo koje ulje). Ostavite češnjak da se ulije u ulju nekoliko tjedana, zatim procijedite smjesu. Pretočite ulje u bočicu s raspršivačem i nanesite ga na područja gdje zmije traže utočište.