Pacovi i miševi nestaju za 1 MINUTU bez otrova i zamke: Nema ih više u kući, garaži ili podrumu!

Sezona vjenčanja je ponovo tu, a budući mladenci užurbano šalju pozivnice svojim gostima za svoj veliki dan. U međuvremenu, rodbina, kumovi, i stari prijatelji raspravljaju koliko novca treba staviti u kovertu kako bi se izbjegla neprijatnost.

Prošle godine, 100 KM (50 eura) je bila prihvatljiva suma koju su gosti stavljali u kovertu, ali ove godine se mnogi pitaju je li taj iznos dovoljan, s obzirom na povećanje cijena. Dok neki smatraju da bi novac trebao pokriti troškove mjesta na stolu i još malo, drugi vjeruju da bi trebalo dati ili vratiti istu količinu koju su dobili na svojim proslavama.

Ovo potvrđuje i priča jedne žene iz južne Srbije koja je nedavno posjetila svadbu svojih bliskih rođaka i stavila 30 KM (2.000 dinara) u kovertu.

“Prošle nedelje, djeca moje svekrve organizovala su proslavu u jednom pristupačnom restoranu u našem kraju. Imali su sve što je potrebno, a opet nije bilo preterano skupo. Mislim da nisu platili više od 18 evra po osobi, a hrana je bila izvrsna. Kada smo mi organizovali svadbu prije 15 godina, cijena po osobi je bila oko 10 eura, možda je sada narasla na 18. Tada su nam rođaci stavili 2.000 dinara u kovertu. Nisam ljuta na njih što su stavili tu sumu, to je bilo ono što su mogli i to je u redu. Sada sam odlučila vratiti istu sumu”, rekla je komšinica.

“Dakle, stavila sam 30 KM u kovertu. Otišla sam sama na svadbu. Mislim da je to dovoljno, samo vraćam ono što smo dobili od njih. Takođe sam ponijela tortu. Ponudila sam se da je donesem. Mislim da je to sasvim u redu.”

Nakon što je ova žena podelila svoju priču sa komšijama, izbio je haos.

“Kako se ne stidi što se hvali da će rođacima staviti samo 2.000 dinara u kovertu? A još kaže da donosi i tortu. Ovo je skandalozno, šta će tek reći mladenci kada to čuju? Koliko će tek dati drugima ako tako postupa prema rođacima?” – raspravljale su komšije.