PEVAČ SA KNEDLOM U GRLU OPISAO SVOJU TUGU I OČAJ: Dao bih sve na svijetu kada bih autizam svog sina mogao prenijeti na sebe

Poznati vokal i nekadašnji takmičar rijaliti programa Mikica Bojanić, koji je slučajno sin poznatog Miloša Bojanića, prvobitno je trebalo da se pojavi u predstojećem delu Zadruge Elite. Nažalost, situacija je dobila neočekivani preokret. Bojanić je nedavno otkrio da su sve pripreme pomno dogovorene za njegov boravak na imanju Šimanovci; međutim, iz valjanih razloga, morao je naglo da poništi sve planove.

Nažalost, niz nepovoljnih događaja sprečio je moje učešće u rijalitiju koji je zakazan za završetak avgusta i septembra. Primarni faktor je bilo pogoršano zdravlje moje majke, što je zahtijevalo značajnu operaciju. Pored toga, mom najmlađem sinu Marku bila je potrebna specijalizirana terapija autizma koja se nudila isključivo u Japanu. S obzirom na važnost postavljanja prioriteta njihovoj dobrobiti i pružanja im nepokolebljive podrške tokom ovog teškog perioda, suočio sam se s teškim izborom da ostanem uz njih i ne ostavim svoju ženu da sama rješava sve.

Sadašnje stanje je prihvatljivo, jer je majka podvrgnuta operaciji kičme za liječenje svoje bolesti, što je rezultiralo pozitivnim promjenama u njenom blagostanju. Što se tiče mog sina, odlučili smo se za terapiju koju su brojni ugledni izvori potvrdili kao efikasnu. Srećom, ova odluka je dala pozitivne rezultate, što je dovelo do njegovog napretka. Ipak, ključno je priznati da njegovo stanje ostaje neizlječivo.

Pevačica je prenela ogroman izazov i emocionalnu muku koja nastaje zbog nemogućnosti pomoći sopstvenom detetu. “Samo oni koji su to lično iskusili mogu istinski shvatiti duboko razumijevanje koje dolazi s roditeljstvom djeteta s autizmom. Moja supruga i ja bismo voljno žrtvovali sve da podnesemo težinu ovog stanja, ali nažalost, ne postoji lijek za ovu nevolju. Opsežno smo istraživali različite zemlje poput Kanade i Amerike u potrazi za rješenjem, ali naši napori su se pokazali bezuspješnim. Ipak, dostigli smo tačku prihvatanja i u potpunosti smo posvećeni da učinimo sve što je u našoj mogućnosti da poboljšamo dobrobit našeg djeteta . Ne ​​samo za njega, već i za našu drugu djecu, odlučili smo prihvatiti osjećaj normalnosti i krenuti naprijed u životu”, rekao je, prije nego što je dodao:

Iako se ranije nisam javno osvrnuo na ovu temu, želim nedvosmisleno da kažem da ne gajim osjećaj stida ili prigovora prema tome. Primarni razlog za moje ćutanje bio je samo zbog moje preokupacije drugim stvarima. Na kraju krajeva, to je bio jednostavno rijaliti program, a kao što znate, takve emisije imaju posebnu reputaciju. Moja namjera je bila da spriječim bilo kakve nepovoljne narative ili medijsku kritiku oko toga, jer je zaštita moje porodice imala prednost i sa zadovoljstvom mogu izvijestiti da sam postigao ovaj cilj. Moram naglasiti da je Marko, kao i moja druga djeca, zaista izuzetan.