Rudan: Ne možeš slikat gu**cu i klepetati o majčinstvu

Vedrana Rudan izražava svoju iritaciju prema modernom majčinstvu i navodi razloge zašto se tako osjeća.

Vedrana ima pravo da govori o svom viđenju modernog majčinstva, jer otvoreno i iskreno iznosi svoja iskustva o vlastitom životu, majčinstvu, djeci i unucima.

Koncept savremenog majčinstva me jako nervira.

Takozvani feminizam kojem nedostaje ikakva prava suština feminizma.

Postoji određeno držanje među influenserima koji smatraju da je moderno zagovarati ženska prava dok se istovremeno razmeću svojim otkrivenim nogama. Izražavam svoje neodobravanje ovakvog ponašanja.

Snažno ne odobravam mlade majke koje svoju djecu doživljavaju kao puke projekte ili sredstvo lične koristi.

Nemačke majke, u potrazi za samopromocijom, često zadiru u privatnost svoje dece, ali kao neko ko ima iskustva iz prve ruke, mogu da potvrdim da je majčinstvo izazovan poduhvat koji zahteva punu pažnju, što onemogućava da se upustimo u samopovlašćeno ponašanje poput fotografiranja golog tijela i istovremenog razgovora o majčinstvu.

Ova dva koncepta ne mogu koegzistirati zajedno.

Iako bi možda bilo zgodno iskoristiti temu majčinstva za prodaju kolica ili duda, obeshrabrujuće je pomisliti da postoje žene lišene osnovnih ljudskih prava koje su odgovorne za brigu o vašem nesretnom djetetu.

Licemjerje je evidentno u ovoj situaciji.

Žene su se transformisale u hodajuće bilborde, nalik naduvanim i izobličenim lutkama, što je bilo u suprotnosti sa svime za šta sam se borio.

Po mom mišljenju, malo je vjerovatno da se u toj konkretnoj situaciji mogu izvršiti bilo kakve popravke ili poboljšanja.

Status žena se pomjerio sa prepoznavanja kao pojedinca na tretiranje kao puki objekt, podložan kontroli i kapitala i muškaraca.