Pitanje: Zašto Arapkinje u 60-tim izgledaju kao djevojčice dok naše žene sa 30 godina već gube svoj sjaj! TAJNA U PET STVARI- ISPROBAJTE

Kada se spomenu Arakpinje one su poznate po tome da su uvijek posvecen održavanju svog izgleda ali prilikom odrzavanja tog izgleda one koriste pet metoda kako bi sve to postigle na nacin na koji su zamislili. Kada je napravljeno istrazivanje naucnici su dosli do nekog otkrica o stanju koze kod ovih arapskih zena. One su sacuvale na sve nacine svoj mladalacki izgled i do 60 godina rade marljivo na ovim stvarima.

  1. PUNE I GUSTE OBRVE

Arapkinje imaju zaista prirodne guste obrve i one to njeguju koristeci razna ulja koja su specijalizirana sve sve to. Za raliku od drugih one rijetko koriste pincetu i inace odlucuju da sacuvaju sustinu svojih obrava i pustaju da rastu dok one sazrijevaju i godine prolaze.

 

2.Eyeliner

 

One su svjesne toga da oci se mogu poboljsati i da postanu upecatljive sa ocima koje su u prvom planu. Pa kao kozemti koriste olovku za oci. Ovo je proizvod koji ima sposobnost da istakne oci na azne nacine i omogucava da je izgled takav da budete autenticni i hrabi kada se pojavite.

 

3. POSJETA HAMAMU

Kada zakoracite u hamam odmah osjetite neku vrstu spokoja dok njezna toplina zagrli vasu kozu tada te oslobodi vas tereta postojanja. Ritmicki tok vode stvara da se osjecate odmorno i prenosi ambijent koji je umirujuci. Unutar mirnih zidova hamana nalazi se utociste u kojem se posvetite samo sebi i nudi vam utociste od vanjskog svijeta i haosa i tada se mozete povezati samo sa sobom.

 

4. ODRŽAVANJE ORALNOG ZDRAVLJA

Arapkinje su poznate po tome da su ponosne na svoje blistave i besprijekorne osmjehe i to je takvo jer su one posvetile dosta vremena svom oralnom zdravlju. Arapski narod je i uveo praksu da se peru zubi i u Evropi i oni su jednostavno od pocetka imali pedantan nacin da se koristi oralna higijena.

 

5. VRHUNSKA KOZMTIKA

Kada se radi o brizi o svojoj kozi i kosi arapske zene koriste organske kozmeticke proizvode. Odlucuju se za posebna ulja da bi kosa bila sjajna i duga. Isto tako posvete i svom tijelu.