Pogledajte KOLIKO dugo piletina smije da stoji u FRIŽIDERU a koliko u ZAMRZIVAČU! Iznenadit će te se odgovorom (FOTO)

Zamrzivac je inace opcija da se skladisti piletina i to se radi uvijek radi prakticnosti. Ali ono sto je svima neizvjesno oko toga jeste koliko moze da traje piletina kada se skladisti na ovaj nacin. Bilo da sw radi o piletini koja je kuhana ili u tim trenutcima sirova moze da se cuva na razlicite razdolja u rasponu na koliko dana pa sve do cijele godine. Na trajanje skladista utice da li ce piletina da bude u hladnjaku ili u tom trenutku smrznuta. Koliko dugo se preporucuje njeno cuvanje pogledajte?

Sirovo meso od peradi u ovom slucaju ukljucuje se i piletina i puretina moze da se cuva u frizideru do 2 dana, sa druge strane piletina koja je kuhana ide 3 do 4 dana. Proces hladjenja inace inhibira rast bakterija i samim tim usporava stopu razmnozavanja na temperaturi ispod 4 stepena. Kako bi se piletina odrzala svjeza preporucuje se da se stavi u zatvorenu posudu i da se cuva. Ako namjeravate da piletinu pohranite duze vrijeme onda je najbolje za vas da je smrznete.

Ako zelite da zadrzite svjezinu od sirove piletine onda je za vas najbolje da koristite zamrzivac. Sirova piletina moze da bude u zamrzivacu do 9 mjeseci. Ako imate cijelo pile i zelite da ga smrznete onda ga cuvate do godinu dana. Sa druge strane ako stge vec skuhali piletinu i zelite da smrznete to traje od 2 do 6 mjeseci.