Pojavile su mi se gljivice na nožnim noktima: Potopila sam stopala u ovu smjesu i sada su savršena, ovo me spasilo

Ako primijetite prisutnost gljivica na noktima, postoje učinkoviti lijekovi za rješavanje ovog problema.

Kako gljivica nastavlja prodirati dublje, početna bijela ili žuta mrlja ispod nokta na nožnom prstu postupno se zadeblja i može na kraju uzrokovati propadanje i pucanje nokta.

Prema Men’s Healthu, toplo i vlažno okruženje koje stvaraju čarape i cipele idealno je tlo za razmnožavanje gljivica, čineći nokte na nogama osjetljivijima na njihov razvoj i postojanost.

Prema Joeu Graedonu, dr. med., farmakologu na UNC Eshelman School of Pharmacy u Chapel Hillu i autoru knjige The People’s Pharmacy, ideja da je skup lijek uvijek neophodan dovedena je u pitanje jer on vjeruje da isplative alternative također mogu biti korisne. .

Kombinacijom Listerina s alkoholnim octom dobiva se jedinstvena mješavina.

Antifungalna svojstva timola i mentola mogu se pronaći u vodici za ispiranje usta Listerine, dok ocat svojom kiselinom stvara okruženje nepovoljno za gljivice.

Za optimalne rezultate preporuča se pomiješati ove dvije tekućine u jednakim količinama i uroniti nožne prste u dobivenu otopinu otprilike 45 do 60 minuta dnevno.

Eterična ulja dobivena iz čajevca i origana.

Prema Graedonu, ulje čajevca već se dugo koristi u borbi protiv raznih kožnih bolesti, posebice gljivičnih infekcija.

Timol, koji se nalazi u ulju origana, ima antifungalna svojstva. Za liječenje zahvaćenih noktiju jednostavno nanesite nekoliko kapi ovog eteričnog ulja dva puta dnevno.

Eterično ulje dobiva se iz lišća cimeta.

Gljivice mogu biti nevjerojatno frustrirajuće, a riješiti ih se može biti pravi izazov. Ipak, postoji rješenje – cimet. Ulje dobiveno iz lišća cimeta iznimno je učinkovito u uklanjanju gljivica. Jednostavno nanesite ulje izravno na zahvaćeni nokat ujutro i navečer. Za još bolje rezultate, pokušajte potopiti stopala u mješavinu razrijeđenog ulja cimeta i Epsom soli. Ovaj lijek, koji preporučuje Remedy Daily, sigurno će učiniti trik.