Za pušaće koji se “Dave” od Kašlja: Evo kako da očistite pluća od nikotina

Za pušače koji se bore s upornim kašljem, postoje određene namirnice koje mogu pomoći u čišćenju pluća, uključujući čaj od đumbira, borovih iglica ili koprive, kukuruz šećerac, naranče, luk i češnjak.

Ako unatoč upornom kašlju ne možete prestati pušiti, savjetuje se da povećate konzumaciju hrane i pića koji mogu učinkovito pročistiti vaša pluća i poboljšati vaš respiratorni kapacitet.

Pomoći će vam čajevi, posebice oni od svježeg đumbira, kao i konzumacija borovih iglica ili koprive, koje možete stavljati i u salate. Korisno je u prehranu uključiti ribu i janjetinu jer su bogate snažnim antioksidansom selenom. Dodatno, preporučuje se konzumacija i jaja i žitarica.

Pluća se mogu zaštititi od raka uz pomoć beta-kriptoksantina, snažnog antioksidansa kojeg ima u izobilju u kukuruzu slatkom. Kako biste povećali prednosti, odlučite se za prirodno i organski uzgojene sorte. Naranče također nude usporediv zaštitni učinak.

Sastav luka i češnjaka daje im sposobnost borbe protiv raka. Studije su pokazale da osobe koje redovito unose ovo povrće u svoju prehranu doživljavaju smanjenje razvoja novih stanica raka.

Iako je istina da je loš zadah neizbježan, razmislite o dugotrajnom mirisu duhanskog dima na vašoj odjeći iu ustima, koji bi vam mogao pomoći da miris luka stavite u perspektivu i učinite da se čini manje neodoljivim.