Posijajte mrkvu metodom 0VOM i biljke će bukvalno izbijati iz zemlje: BERBE nećete propustiti cijelu godinu!

Vrtlari se često bore s malom veličinom sjemena mrkve kada je riječ o sadnji. Međutim, ne bojte se! Ovaj članak će vam pružiti jednostavnu tehniku ​​koja će pojednostaviti proces sjetve mrkve.

Uštedite dragocjeno vrijeme i energiju traženjem savjeta. Obratite pažnju na preporuke na YouTube kanalu Tatiane Ogorodnice.
Zbog male veličine i izazovne prirode sjemena mrkve, mnogi ga vrtlari siju preblizu jedno uz drugo. Posljedično, kada sjeme nikne i mlade biljke mrkve niknu, moraju se ukloniti, što rezultira dugotrajnim zadatkom.
Korištenjem ove tehnike, proces sadnje mrkve postat će racionalniji i eliminirati potrebu za njihovim odvajanjem. Ne samo da nasumična sadnja rezultira slabijim rastom, već mrkva također ima dugo razdoblje klijanja.
Prethodnim namakanjem sjemena možete smanjiti razdoblje klijanja. Osim toga, ova tehnika vam omogućuje sadnju sjemena mrkve u vjetrovitim danima bez brige da će ih vjetar odnijeti.
Sadnja mrkve u tlo.

Za pripremu ovog recepta trebat će vam jedna litra vode i tri velike žličice krumpirovog škroba.
zdjela

Spremnik izrađen od sintetičkog materijala, koji se obično naziva plastična boca.

Za sjetvu pomiješajte krumpirov škrob i 100 ml ohlađene vode u posudi. Dobro izmiješajte škrob kako biste spriječili stvaranje grudica.
Zakuhajte preostalu vodu u kuhalu za vodu. Nakon toga, premjestite vodu u prostranu zdjelu i pažljivo umiješajte smjesu krumpirovog škroba, neprestano miješajući.
Nakon završetka miješanja potrebno je pustiti da postigne temperaturu od cca 50°C. Nastavite prebacivanjem smjese krumpirovog škroba u plastičnu bocu.
Da biste primijenili ovu tehniku ​​sjetve, stavite lijevak u usta i raspršite 2 grama sjemena mrkve u smjesu od 1 litre. Preporučljivo je koristiti plastične boce opremljene poklopcima, sličnim onima koji se obično nalaze na bocama deterdženta.
Uvjerite se da je boca dobro zatvorena, zatim snažno protresite njezin sadržaj.

Za optimalne rezultate preporuča se pripremiti.

Za pripremu ćemo unaprijed iskopati rovove i u njih posaditi mrkvu. Preporuča se održavati razmak od približno 20 cm između svakog reda.
Za početak napunite svaku brazdu svježom vodom i ostavite je da se potpuno zasiti. Prije sadnje bocu dobro protresite, skinite čep i pažljivo ulijte smjesu u svaku brazdu.
Primjenom ove tehnike sjetve možete učinkovito spriječiti problem pregustog zbijanja sadnica, eliminirajući potrebu za naknadnim uklanjanjem. Nakon sjetve jednostavno nanesite tanak sloj zemlje, otprilike 1-3 cm debljine, i nježno pritisnite sjeme rukama.