POZNATI NUTRICIONISTA DAO SAVJET ZLATA VRIJEDAN: Ako hoćete da smršate, ove 2 namirnice izbacite iz ishrane

Američki nutricionist i instruktor fitnessa Horch Kruz sugerira da se neželjeni kilogrami mogu skinuti smanjenjem unosa ugljikohidrata i šećera. Kruz naglašava da problem pretilosti nije samo određen brojem unesenih kalorija, već i specifičnim vrstama unesenih kalorija, posebice onih koje se pretvaraju u šećere, odnosno ugljikohidrate.

Proces pretvaranja ugljikohidrata u šećere pokreće oslobađanje inzulina. Ovaj hormon pak inhibira transformaciju pohranjene masti u iskoristivu energiju, što rezultira povećanjem tjelesne težine.

Smjernice za zdravu prehranu:

Za ubrzavanje metabolizma preporuča se ograničiti unos ugljikohidrata i šećera na maksimalno 100 grama dnevno. Osim toga, korisna je uravnotežena prehrana koja se sastoji od tri glavna obroka i dva međuobroka tijekom dana. Kako biste spriječili osjećaj gladi, preporučljivo je konzumirati namirnice koje nisu ograničene u porcijama, osim onih koje sadrže velike količine ugljikohidrata i šećera. Dajte prednost hrani koja je bogata vlaknima i proteinima, a izbjegavajte zasićene masti.

Ovdje je izbor jela dostupnih na meniju:

Započnite dan hranjivom pogačicom od cjelovitog brašna prelivenom izdašnim namazom od maslaca. Uparite ga sa šalicom kave, uz dodatak mlijeka i, po želji, umjetnih sladila. Za jutarnji obrok, prepustite se ukusnoj kriški sira, birajući između raznih opcija, uključujući one s punomasnim okusom. Za ručak uživajte u osvježavajućoj salati koja se sastoji od 2 šalice nasjeckane zelene salate, 5 grilanih škampa, 2 žlice Cezar preljeva i žlice ribanog parmezana. Kao poslijepodnevni međuobrok kušajte krišku purećih prsa prelivenu otopljenim listićem sira. Za večeru možete uživati ​​u ukusnom obroku koji se sastoji od pečenog nemasnog junećeg odreska, narezanog na trakice, popraćenog obilnom porcijom špinata kuhanog na pari, kao i osvježavajuće salate od cherry rajčica, zelene salate i zalivene kombinacijom maslinovog ulja i vinski ocat.

Prije početka, ključno je naglasiti važnost traženja smjernica od nutricionista ili medicinskog stručnjaka za bilo koje dijete.