Pred spavanje namazala butine sirćetom i kada se probodila nije mogla da vjeruje kakav rezultat je dočekala! DAME ISPROBAJTE

Da li ste znali da jabučni ocat zaista ima velike blagodati  u raznim sferama.

Jabučni ocat je inace visenamjenski proivod koji se koristi kod raznih kucanskih potreba. Evo ovo je nacin kako je najbolje da ga iskoristite.

1. MOŽETE DA OSVJEŽITE CVIJECE

2 kašike ocata , 3 kašike šećera 1 litar tople vode. Cvijece u ovoj otopini moze da traje dosta duze i da vam izgleda kao tek kupljeno.

 

2. ČIŠČENJE TEPIHA

Kombinacina od 1 kašika detrdženta za suđe 1 kašika ocata i 2 čaše tople vode mogu da pomognu kod uklanjanjana tvrdokornih mrlja sa tepiha  za koje ste mislili da spasa nema jedino masinsko pranje.

 

3. SPREČAVANJE ZALEĐIVANJA PROZORA NA AUTU

Pomješajte ocat i vodu 3:1 i operite dobro prozore da bi spriječili da se desi zaleđivanje.

 

4. ČIŠĆENJE ODVODA

Soda bikarbona, ocat i voda su savršena smjesa sa ocistiti odvode.Stavite pola čaše sode u odvod dodajte  toliko ocata i kuhane vode.

5. UKLANJANJE PLIJESNI

Čisti ocat je jako efikasan kada se radi o borbi protiv plijesni. Naprskajte ocat na nekim zahvacenim mjestima i sve to dobro istrljajte spuzvicom koja je grublja.

 

6.DEFZINFEKCIJA KUHINJE

Mješavina ocata i vode u omjeru 1:1 je djelotvorna kod ubijanja klica. Ovo je smjesa i za ciscenje mikrovalne i dezinfekcije mnogih drugih kucanskih aparata.