“Prije par noći oko 11 sati navečer neko kuca na vrata… ŠOK”

Prije nekoliko noci situacija je bila takva da neko u 11 sati navecer kuca na vrata. NARAVNO da sam odlucila da ne otvaram jer tada u tom trenutku ja nikoga nisam ni ocekivala.

Tada jako iznenađane pitam ko je, a tu cujem muski glas koji mi kaze: “Narucili ste picu” ja kazem da nisam ali on tada u tom trenutku navaljuje da ja otvorim.

Tada u tom trenutku razmisljam i kontam da dostavljaci i ne rade sigurno ovako kasno. Provirim kroz prozor al ija ne mogu tako dobro da vidim ali tada na ulici vidim automobil koji na sebi nema nikakve oznake koje bi inace trebao da ima dostavljac.

 

Odlucim da provirim kroz spijunku ali i dalje ne mogu da ga vidim jer se vjerovatno sa nekim ciljim sakrio sa strane. Ja mu tada ljuta fino kazem da ode i da necu da otvorim vrata te da cu zvati policiju nastavili da insistira. Cujem kako odlazi od vrata jako brzim koracima.

Opet pogledam kroz prozor i vidim da je odustao, otvara vrata od kola i odlazi. On je bio obucen sav u crno, nije imao picu i jasno mi je odmah bilo da nije dostavljac.

Mogu da kazem da me moja intuicija nije prevarila i da je dobro sto mu nisam otvorila jer sam tada bila sama u kuci. Sutradan sam saznala da uc ekuca u komsiluku bila opljackana pa sam odlucila da dam izjavu i da objasnim sta sam to vidjela.