“PROBAO SAM MUŠKARCE, BIO SAM TOBDŽIJA!” Intimna ispovest Ere Ojdanića: Otkrio i kakve su se skrivene radnje odvijale u kafani

U trenutku otkrivanja, Era Ojdani je otvoreno razgovarao o veoma povjerljivoj temi u domenu scenskih nastupa, priznajući njegovu čestu ulogu štita za romantične prevare u koje su umiješane njegove koleginice.

Dok sam radio u baru, pružao sam zaštitu svojim koleginicama koje su se upuštale u nevjeru u svojim brakovima. Povjeravali su mi se uz tračeve, a ja sam se trudio da čuvam njihove tajne budući da smo imali prijateljski odnos. Služio sam im kao pouzdano utočište, znajući da ću uvijek pružiti pokriće. Iako ih možda ne smatram svojim prijateljima, imam bliske odnose sa pjevačima. Era je, iskreno, rekao da je razgovor o preljubničkim postupcima drugih nešto što mu je ugodno, ali nikada nikome ne bi otkrio njihov identitet.

Tokom svoje karijere sklopio sam trajna prijateljstva sa kolegama izvođačima koja su trajala decenijama. Svedočanstvo pozitivnih odnosa koje sam gajio je da niko nikada nije govorio loše o meni ili gajio bilo kakav animozitet prema meni. Kao i establišment Zorice Marković u svom vrhuncu, i moj bar je bio središte priča i anegdota. Ljudi često dolaze u moj objekat da prenoće, ali važno je napomenuti da se nikada nisam bavio bilo kakvim nedozvoljenim aktivnostima kao što je svodništvo. Kao domaćin, ponosan sam što pružam čist i udoban smještaj za svoje goste.

Ojdanić priznaje da je bilo brojnih pokušaja da se on uključi u carstvo drevnog zanata, ali oštro poriče bilo kakvu povezanost s tim.

Folker navodi da je više puta bio na meti u pokušajima da ga umiješaju u aktivnosti vezane za prostituciju, ali svaki put su se pojavili praznih ruku. To ukazuje da bi on do sada bio uhvaćen, da je bilo istine u ovim optužbama.

Nije me briga ako neko povede neukrotivo dete zbog nemogućnosti da se sretne u Beogradu. Nisam dužan niti bih trebao odgovarati za takve stvari. Međutim, primjetna je promjena u ponašanju. Mlađa generacija sada bira da se sastaje u hotelima ili na drugim lokacijama, otvoreno i bez pokušaja da prikrije svoje aktivnosti. Kao rezultat toga, više ne posjećuju barove izvan grada.

Folker je bio poznat po svojoj iskrenosti kada je u pitanju razgovor o svojim ličnim odnosima, jasno stavljajući do znanja da je istraživao različita iskustva tokom svog života.

– Tako sam okusio i s*es s muškarcima. Probao sam, ali sam bio tobdžija. Bitno je da u takvom odnosu budete tobdžija, a ne furundžija. Da vi je*ete, a ne da budete je*ani – pričao je Era za Republiku svojevremeno, ali je ipak priznao da mu više prijaju odnosi s nežnijim polom:

– Ekstra je odnos s muškarcima, ali je sa ženom ipak bolje. Ženu ništa ne može da zameni