PRVA STVAR KOJU ĐAVO RADI KAD UĐE U ČOVJEKA – Otac Predrag upozorava! OVO NIKAKO NE IZGOVARAJTE

Otac Predrag Popović je upozorio vjernike na opasnosti želje za samoćom i udaljavanja od drugih.

Otac Predrag Popović veoma je cijenjen od svojih sljedbenika, koji često traže njegovu uputu u njegovanju duhovnosti i pronalaženju rješenja za svakodnevne izazove. U svom nedavnom govoru osvrnuo se na opasnosti povezane sa usamljenošću i naglasio značaj suzdržavanja od izgovaranja fraze „Ne trebam nikoga.

Prema rečima oca Predraga Popovića, usvajanje načina razmišljanja „Ne treba mi niko. Samo ja i Bog“ može dovesti do raznih zamki. Ovaj mentalitet nas tjera da se udaljimo od svoje porodice i postanemo samozadovoljni, što nam olakšava snalaženje u životu bez suočavanja sa ikakvim izazovima. To također potiče sklonost samoći, za koju naš svećenik upozorava da može biti opasna.

Ljudska bića često vjeruju da su još uvijek odana služenju Bogu, ali u stvarnosti to možda nije uvijek slučaj.
Na svom Facebook profilu, otac je započeo svoju priču izjavom da je đavo ciljao na samu srž iskupljenja čovječanstva, dok ljudi i dalje drže uvjerenje da su dio Božjeg domena i da sprovode Njegovu volju. Nakon ovog ključnog događaja, sve ostalo postaje izuzetno nekomplicirano.

On je nastavio da elaborira posledice odvajanja pojedinca od svoje suštine, koncept koji je prethodno uveo. Naglasio je značaj okruženja voljenima i porodicom kao sredstvo za napredovanje u budućnosti, umjesto da se podlegne inerciji i monotoniji vlastitog postojanja.

Otac Predrag Popović je u nedavnoj publikaciji istakao lakoću sa kojom se pojedincima može manipulisati kada se udalje od svoje zajednice i porodice. Naglasio je da je jedna od početnih radnji “demona” koji uđe u osobu da ih izoluje od svojih najmilijih, što ih navodi da razviju sklonost prema samoći i introspekciji. Otac Popović je snažno upozorio na usvajanje uvjerenja ili načina razmišljanja da možemo napredovati bez podrške i prisustva drugih u našim životima.