KINEZI VJERUJU – AKO URADITE OVE 3 STVARI, PARE ĆE SE LIJEPITI ZA VAŠU KUĆU: Evo šta trebate znati

Samo strateško raspoređivanje objekata u našim domovima i nada prosperitetu i obilju često je nedovoljno. Naš način razmišljanja i stav prema životu i stvarima koje često previđamo takođe igraju ključnu ulogu. Prihvaćanjem ova tri ponašanja uspjeh je zagarantovan.
Pažljivo i nježno postupajte s novcem.
Uobičajeno je da pojedinci nasumično pohranjuju sitniš u džepove ili novčanike, ili ih čak ostavljaju gdje god se nađu. Međutim, ovaj ležeran pristup novcu nije preporučljiv, jer zanemarivanje novca može dovesti do toga da on zauzvrat zanemari vas. Važno je uvijek držati novac uredno organiziran, bilo da se radi o dobro presavijenom novčaniku, posebnoj kutiji ili bilo kojoj drugoj željenoj metodi skladištenja. Nadalje, kada je u pitanju radno mjesto, preporučljivo je da novčanik držite na lijevoj strani stola, jer ovaj smještaj označava prisustvo novca u radnom prostoru.

Kada dajete, možete očekivati ​​da dobijete zauzvrat.
Tok novca je sličan protoku energije. Opšte je prihvaćeno da su oni koji su velikodušni sa svojim finansijama često nagrađeni zauzvrat. Međutim, ako otkrijete da vam nedostaju novčani resursi, još uvijek možete doprinijeti tako što ćete svoje vrijeme ili pažnju ponuditi drugima.
Dodajte živopisne i radosne nijanse platnu svog života.
U kineskoj kulturi postoji vjerovanje da zelena i ljubičasta boje imaju značaj u sferi finansija. Zelena simbolizira vitalnost i rast, dok ljubičasta predstavlja bogatstvo. Stoga se preporučuje da ove dvije boje ugradite iu svoj dom i na radno mjesto. Na taj način možete stvoriti skladan prostor koji kombinira pozitivne energije povezane s ovim bojama. Na kraju krajeva, to su živopisne nijanse koje nam podižu raspoloženje i daju nam jedinstven osjećaj energije.