PSIHIJATAR 0TKRIVA KAK0 DA ZA PET MINUTA PREP0ZNAMO PSIH0PATU: Šarmantni, druželjubivi, zabavni, ali jedan znak ih 0DAJE

Psihopat je osoba čiji je karakter ozbiljno narušen, što rezultira dubokim nedostatkom savjesti i moralnih vrijednosti. U rasponu emocija koje doživljavaju, ljubav i privrženost potpuno su odsutni. Njihova jedina svrha ulaska u odnose je stjecanje potrebnih resursa, koji mogu uključivati ​​novac, materijalna dobra, odnose, pa čak i emocije. Njihov je unutarnji svijet lišen živahnosti i vitalnosti, što ih tjera da lišavaju druge vlastitog živopisnog postojanja.

Utvrditi je li pojedinac psihopat jednostavan je zadatak, zar ne? Sadržaj će se nastaviti nakon oglasa.

Psihopatske osobe, zbog zamršenosti svog živčanog sustava, često zahtijevaju zanimljiva iskustva kako bi postigle osjećaj normalnosti. Njihova sklonost životu na rubu čini ih posebno privlačnima društvu, posebice suprotnom spolu.

U svojim nastojanjima da se pozabavi ovim problemom, dr. Sohom Das, psihijatar porijeklom iz Velike Britanije, daje uvid u određene osobine koje pomažu u identifikaciji psihopata.

Ovaj 44-godišnji forenzični psihijatar vodi vlastiti kanal pod nazivom “Psih za bolne umove”, gdje često raspravlja o slučajevima iz stvarnog života na koje naiđe, osiguravajući zaštitu privatnosti uključenih pojedinaca zadržavajući njihova imena.

Dr. Das je osobno procijenio brojne pacijente u raznim okruženjima kao što su zatvori, psihijatrijski odjeli i sudovi diljem Ujedinjenog Kraljevstva, kako bi točno identificirao pojedince koji pate od mentalnih bolesti.

Unutar odlomka uzetog iz kameje, psihijatar je otkrio da se upit koji prima najčešće vrti oko identificiranja psihopata i utvrđivanja pokazuju li pojedinci koje susrećemo psihopatske osobine.

Pojedinac koji pokazuje obilje bijesa može se klasificirati kao pravi psihopat. U slučajevima obiteljskog nasilja, psihopati dosljedno pokazuju fizičko ili verbalno neprijateljstvo.

Prema riječima dr. Dasa u videu, otkrivanje psihopata pokazalo se iznimno zahtjevnim zadatkom.

Prema forenzičkim psihijatrima, psihopati posjeduju izvanrednu sposobnost prilagodbe i stapanja s okolinom. Ističu se u ovoj vještini, bez napora se prikazuju kao šarmantni, ljubazni i ugodni u društvu.

Prema psihijatru, malo je vjerojatno da će se netko odmah prepoznati kao psihopat tijekom prvih susreta.

Prema dr. Dasu, često je potrebno vrijeme da se prepozna manipulativna priroda psihopata i kako iskorištavaju druge kako bi postigli svoje ciljeve.

Istaknuo je da ih zanimanje za vaše razgovore i šale ne čini pravim prijateljima. Umjesto toga, oni su motivirani vlastitim planom i žele manipulirati vama.

Prema medicinskim stručnjacima, fokus manipulacije ne mora nužno biti usmjeren prema vama; također može obuhvatiti pojedince u vašem neposrednom okruženju.

Zaključujući svoja zapažanja, primijetio je da psihopati iskorištavaju pojedince, a zatim brzo nastavljaju dalje, bez sposobnosti stvaranja trajnih emocionalnih veza s dugoročnim suputnicima.

U svom opisu osoba s antisocijalnim poremećajem osobnosti, Američka psihološka udruga (APA) koristi izraz “psihopat”.

Psihopati posjeduju nepokolebljivo uvjerenje u svoju superiornost nad drugima i pokazuju potpuno zanemarivanje negativnih posljedica svojih postupaka.

Prema APA-i, pojedinci s ovim poremećajem pokazuju različite manifestacije ponašanja, uključujući, ali ne ograničavajući se na: sudjelovanje u nezakonitim aktivnostima, iskorištavanje drugih, nepoštenje, impulzivne radnje, agresiju, zanemarivanje osobne i tuđe sigurnosti, neodgovorno ponašanje u kombinaciji s nedostatkom krivnje, kajanja i empatije.