Radnice Tražile Da Im Nabavi Ventilatore, Direktor Im Poručio: Ako Vam Je Vruće, Skinite Se U Gaće!

Jumko je odlučio ne istupiti i komentirati situaciju kada mu se obratio novinar.

Zbog sparine u proizvodnim pogonima, radnici tekstilne tvornice Jumko iz Vranja u Srbiji zamolili su svoje nadređene za ugradnju ventilatora i klima uređaja.

Među odgovorima direktora tvornice Jumka u Vranju u Srbiji, koja se nalazi u južnom dijelu zemlje, bile su izjave poput “Ako vam je vruće, jednostavno skinite hlače!” i “Imate klimu i na njivi i kod kuće?” Napomenuto je i da sama uprava ne posjeduje klima uređaj, pa ne čudi njihov nedostatak.

Kao odgovor na molbe radnika za ventilatore ili klima-uređaje, uprava je izrazila svoje stajalište po tom pitanju budući da radnici podnose vruće uvjete u zatvorenim prostorima s temperaturama većim od 35 stupnjeva tijekom duljeg vremenskog razdoblja.

Brojni zaposlenici Jumka javili su se portalu Nova.rs žaleći se na sparne tropske uvjete u kojima prolaze na poslu.

Nakon višestrukih bezuspješnih molbi za pomoć, žene u određenim tvornicama uzele su stvari u svoje ruke i počele udruživati ​​svoje resurse kako bi samostalno kupovale respiratore.

Radnik je izrazio ideju zamišljanja scenarija u kojem je većina prisutnih pojedinaca zaposlena s minimalnom plaćom i od njih se traži da izdvajaju dio svoje zarade. Brojne radnice izrazile su svoje pritužbe u vezi s štetnim učincima visokih temperatura na njihovo dobrobit.

Kao odgovor na njihovu molbu za pomoć pri kupnji lepeze, uprava je predložila da, ako ne može raditi zbog vrućine, razmisli o skidanju donjeg rublja.

Jumko je odlučio ne istupati i komentirati situaciju kada mu se obratio novinar.