Roditelji muslimani a ja ih nisam mogla mijenati ali zato VJERU SAM MOGLA! Naše najveće zvijezde iz regiona odrekli se ISLAMA a razlog će vas šokirati (FOTO)

Ima nekoliko poznatih licnosti koje su inace odlucile da pormijene vjere i o tome govore u javnosti i ne libe se. Iako je promjena vjere jako osjetljiva tema a neki pojedinci su govorili otvoreno o svojoj odluci da se u ovom slucaju napusti islam ili da se pristupe pravoslavlju ili budizmu i to sve iz nekih razlicitih razloga. Ovo je tema koja je posebno intrigantna u svijetu poznatih osoba a neka imena koja su napravili tu promijenu su inenadili javnost jer se o tome nije mnogo govorilo.

 

SADA GOVORIMO O LEPOJ BRENI:

Jedna i od poznatih osoba koje su promijenile vjeru jeste Fahreta Zivojinović koja je inace poznatija kao Lepa Brena. Ona je islam zamijenila sa provoslavljem i pri tome krstenju je dobile ime Jelena. Iako Lepa Brena nikada nije javno komentarisala ovu svoju promjenu odlucila je da postuje sve pravoslave obicaje i skupa sa porodicom sada slavi sve pravoslavne praznike.

 

SINAN SAKIC

 

Iako ej on rodjen kao musliman Sinan Sakic je vazio za osobu koja je trazila svoj mir. Naime svoj unutrasnji mir je pronasao dok je putovao sa suprugom u Indiju, sa svojom suprugom Sabinom. Njihova posjeta Indiji je bila motivisana raznim razlozima, jer je tu njihova kcerka studirala i zeljeli su da iskuse indijski nacin zivot. Tamo su upoznali duhovnog vodju Sai BAbu i provodili su sa njim dosta vremena u hramu i bavili se meditacijom.

 

 

EMIR KUSTURICA

 

Emir Kustirica je pristupio pravoslavnoj vjeri kroz krštenje koje se desilo u maju 2015 godine u manastiru SAvina u blizini Herceg Novog. uzima tada novo ime Nemanja.

U jednom momentu Kusturica je rekao da je njegov otac Murat bio ateist ali je on sebe smatrao Srbinom. Murat je bio novinar u Sekretijaratu a majka Senka radila kao sekretar u sudu.