Srbinu je u jednom trenutku prošao cijeli život pred očima! RUŠIO KUĆU A ISPOD CIGLI JE ODJEDNOM ISPUZALO OVO! Onda se desilo ovo!(ŠOK) (FOTO)

Danas smo mi za vas jednu jako zanimljivu pricu pronasli a ovdje se govori o prici koja nam dolazi iz Srbije. Ovo je prica koja ima veze sa radovima koja se obavlja u proljeće i jesen a posebno kada se radi nesto oko kuce. Tokom radova jako cesto se moze pronaci razne zivotinje, razne stvari a posebno neugodno iskustvo moze da bude sa gmizavcima koji obicno prave sklonista ispod napustenih ili starih kuca.

Jovan Zivković je dozivio jedno jako neobicno iskustvo dok se desilo rušenje stare kuće i to je radio sa svojim prijateljima. Dok su oni radili taada cisenje terena primjetili su da su tu bile szmije velike duge preko metar i po ispod cigli. U prvi mah je mislio da se ovdje radi o poskoku a kasnije su shvatili da se ovdje radi o nekoj bezopasnoj bjelouški koja nije opasna po ljude. On je htio sada da podijeli iskustvo a istucuci da su svi bili iznenadjeni kada su vidjeli kolika je zmija i onda mi je jasno da nisu toliko u opasnosti.

Bjelouska je inace zmija koja nije otrovna i krece se u ruralnim i sumskim podrucjima. Imaju bijelo sive boje sa tamnim sarama i dosta crnih mrlja. Ovo su zmije koje su jako mirne i nikada ne napadaju ljude, hrane se manjim gmizavcima, zabama i insektima. One su i korisne jer pomazu kod kontrole populacije štetocina.