Sa ovim trikom paprike će roditi kao nikada! Nećete moći da ih oberete, jer ce plodovi da se nižu! (TRIK)

Veliki broj vrtalara govori o tome da se grmlje paprika ne treba rezati ali naravno da to nije tacno i ako budete pratili sve ove savjete koje mi imamo za vas vjerujemo da ce vasa berba da bude mnogo veca i da ce te da budeta zadovoljni sa svim sto proizvedete.

Odrezite pupoljak koji je cvjetni sa prve grane stabiljke ali koristite one ostre bastanske makazae. Ako ovo vi preskocite prvi pupoljak ce da prihvati sve hranljive tvari i samim tim ce da uspori razvoj svih ostalih plodova koji su tu.

DRUGI KORAK:

 

Odrezite i izdanke. Ako se radi uzgoju to jeste proizvodnji u plasteniku grmovi paprika treb ada se rezu tako da formiraju slovo V.

To govori da ce da ostanu samo dva glavna izdanka a svi ostali ce da budu osjeceni. Ako uzgajate na otvoorenom onda mozete da ostaviti tri do cetiri izdanka.

Deblji listovi u ovom slucaju ce da pruze hlad u korijenu grmlja a tlo ce u tom trenutku da bolje cuva vlagu i apsorbuje.

 

TREĆI KORAK:

Odrezite donje listove. Kao i kod paradajza jako je vazno da se uklone donji listovi paprike. To osigurava protok zraka sev do korijena biljaka.

Uz domaće djubrivo koje imate, naravno da ce sadnice da budu dosta jace i naravno stabiljka ce da bude otpornija a berba tada dosta veca.