Samo 1 čaša ovog napitka dovoljno je da KRTICE zauvijek napuste vaše dvorište! Sipajte na svaku rupu od krtica i UŽIVAJTE U VRTU

Krtica je sisvac koji inace jede kukce i ona je neko ko kopa sa svojim ostrim kandzama kao lopate. Zive i borave u podzemnim tunelima, a onda to izbuse od 20 do 50 cm ispod povrsine koji mogu biti dugo do jedan kilometar ako vjerujete. Za aktivnosti i lov koriste se podzemni hodnici kao i posebne prostorije koje su napravljene za spavanje ali i spremanje hrane tada za njih.

Dok su krtice nekada jako korisne jer jednu štetocine kao sto su gusjenice, puzevi desava se nekada da se prozracuje i tlo i njihova aktivnost moze da odsteti vrt. Kopanjem tunela moze da osteti biljke i tako da se desi uginuce a humci koji se stvaraju mogu da naprave problene.

Za sve vas koji ne znate KRTICE su zasticene zakonom i to u mnogim podrucjima a nezakonito je da se one uhvate ili ubiju bez neke dozvole.

Krtice ne spavaju nikada zimski san ali hladnoca moze da dovede da im se uspori metabolizam. Ako je zima blaga nastavit ce da kopa u potrazi za ranom i to moze da rezultira novim rupama koje izbaci na povrsinu.

Metode da se uklone krtice koristi se vibracije i zvukovi koji se prave od nekih uređaja koje mozete da pronadjete u raznim trgovinama. Ovo su uredaji koji mogu da stimulisu dok ne napuste zauvijek to podrucuje i samim tim olaksa se.